banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Balıklıgöl Sanlıurfa Haber Uluslararası Robot Yarışması nedir? ABD Dış İşleri Bakanı John Kerry

Urfa Düşünce Platformu Dilenen Çocuklar İçin Merkez Kurulmasını Önerdi

Kısa bir süre önce 5 derneğin bir araya gelerek oluşturduğu platform adına Gazeteci- yazar Mehmet Emin Kuş, İNSED başkanı Mustafa Ezher ve eğitimci-yazar Yunus Çoban Işık Mağdurlari ve çöp toplayan çocuk ve kadınlar ile ilgili Sosyal Politikalar İl müdürü Hasan Bilici'yi ziyaret ederek konu hakkında görüş alışverişinde bulundular. 

Urfa Düşünce Platformu Genel koordinatörü Mehmet Emin Kuş yaptığı açıklamada; "Urfa Düşünce Platformu olarak daha önce Şanlıurfa Valimiz Sayın Abdullah Erin ile yaptığımız görüşmede, Kırmızı ışıkta dilenen ve  çöp toplayan çocuk ve kadınlarla ilgili olarak Vali beyin de talimatı üzerine Şanlıurfa aile çalışma ve sosyal politikalar il müdürü Hasan Bilici bizi davet ederek bu konuda yürütmekte oldukları projeye bizi de dahil ettiler" dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifaede eden Müdür Bilici, Bu konuda çok detaylı bir çalışma yapmak istediklerini söyleyerek; "valilik, sağlık il müdürlüğü, emniyet müdürlüğü, il müftülüğü...gibi ilgili tüm kurumlar ve gönüllü tüm sivil kuruluşları dahil etmek" istediklerini söyledilerini belirtti.

İŞTE  URFA DÜŞÜNCE PLATFORMU'NUN HAZIRLADIĞI O RAPOR
Şanlıurfa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne
Konu: sokakta çalışan ve dilenen çocuklar

Şanlıurfa ilinde sokakta çalıştırılan ve dilendirilen Türkiye vatandaşı ve yabancı uyruklu çocuklara yönelik koruyucu önleyici çalışmaların oluşturulması ve geliştirilmesi için taraflarca verilen hizmetlerde kurumlar arası işbirliğinin güçlendirilmesi; uygulamada yaşanan sorunlarının giderilmesi ve çocukların sağlık, eğitim, sosyal etkinlik gibi temel haklarının karşılanmasına yönelik çalışmaların gerçekleştirilerek psiko-sosyal gelişimlerini desteklemek olarak belirlendi.

Çözüm:
-Şanlıurfa'da çocuk dilenciliği ile mücadele kapsamında yürütülen 'Misafir Çocuklar Merkezi İş Birliği Projesi' ile şehirde çocuk dilenciliği ciddi bir oranda azaltılabilir. Şehrin muhtelif yerlerinden toplanan çocuk dilenciler oluşturulan özel binada uzman ekiplerce eğitime tabi tutulur, her türlü ihtiyaçları giderilebilir.
- Misafir Çocuklar Merkezi'nde çocuklara uzman ekipler eşliğinde boyama, oyunlar, park etkinliği ve çizgi film seansları gibi çeşitli aktiviteler sunularak günlerini en güzel şekilde geçirmeye çalışılabilir. 
-Misafir Çocuklar Merkezi İş Birliği Projesi Protokolü; Şanlıurfa Valiliği koordinatörlüğünde, Aile ve Sosyal Politikalar müdürlüğünün Çocuk Hizmetleri bünyesinde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, Göç İdaresi İl Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı arasında gerçekleştirilebilir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Eğitime Dair 4 yıl önce

Koskocaman Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü bu sorunu düşünemiyor da sadece bir kaç kişiden oluşan bu yeni platform düşüne biliyorsa O il müdürünün orada oturmasına gerek yok çok yazık üzülerek bunu ifade ediyorum.