banner2
Öne Çıkanlar teog news mehmet ekinci Nihat Çiftçi Akhisar Belediyespor

Urfa'da Yapıldı! Mekke, Medine ve Kudüs'ten sonra dünyanın 4. merkezi

Mekke, Medine ve Kudüs'ten sonra dünyanın dördüncü inanç merkezi olarak kabul edilen Şanlıurfa, Büyükşehir Belediyesinin Eyyüpnebi Mahallesinde hayata geçirdiği ‘Sabır Evleri’ ile birlikte inanç turizminde önemli bir rol oynayacak.

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesi Eyüp Nebi Mahallesi'nde bulunan, Hazreti Eyyüp Peygamber ile eşi Rahime Hatun ve Elyasa Peygamber'in kabrinin de bulunduğu bölgede Eyyüp Nebi Camii Külliyesini ibadete hazır hale getiren Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, konaklama ihtiyacını karşılamak amacıyla misafirler için 'Sabır Evleri’ni de tamamladı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül'ün girişimleriyle TOKİ’den devralınarak yapımı tamamlanan 'Sabır Evleri'nde ağaçlandırma çalışması başlatıldı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı tarafından mevsim şartlarına uygun 650 adet çınar ağacı dikimi yapıldı. Çevre düzenlemesi yapılan 45 bin metrekare alandaki 86 bağımsız konuttan öncelikle yaşlılar yararlanacak.

45 bin metrekare alan üzerinde cami, konaklama yerleri, aşevi, kütüphane ve otopark yer alıyor. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.