banner2
Öne Çıkanlar ABD Urfa Haliliye Emir Preldzic 4 Sanlıurfa Haber

Urfa'da Roma Dönemine Ait Eserleri Kaçıracaklardı

Şanlıurfa'da Roma ve Bizans dönemine ait toplam 333 adet tarihi eser kaçırmaya çalışanlara yönelik İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince düzenlenen operasyon kapsamında gözaltına alınan 8 kişiden üçü tutuklandı.
Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı tarafından kaçakçılıkla mücadele kapsamında 3 ayrı operasyon düzenlendi. Operasyon sonucu gözaltına alınan 8 kişiden 3'ü tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Konuyla ilgili İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Kaçakçılıkla mücadele kapsamında, 03-05 Kasım 2019 tarihleri arasında icra edilen 3 ayrı operasyonda; 2 adet 9 mm. çapında ruhsatsız tabanca, 3 adet tabanca şarjörü ile 7 adet 9 mm. çapında tabanca mermisi, 298 adet bronz sikke, 19 adet gümüş sikke, 2 adet altın sikke, 7 adet obje, 6 adet yüzük ile bir adet çekiç başı olmak üzere toplam 333 adet Roma ve Bizans dönemine ait tarihi eser ve çeşitli marka ve modellerde 109 adet kaçak cep telefonu, 4 adet tablet, 18 adet powerbank mobil şarj cihazı ele geçirilmiştir.” denildi.

Açıklamanın devamında operasyonlarda gözaltına alınan 8 şüpheliden 3’nün çıkarıldığı mahkemece tutuklandığını, 5 şüphelinin de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı ifade edildi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.