banner2
Öne Çıkanlar toz Bozova Belediye Başkanı Suphi Aksoy İrfan Güven Taşyaka Haliliye

Urfa'da Mevlid Kandili Mesajları

Vali Erin: Mevlid Kandili İslam’ı ve Güzel Ahlakı Keşfetmemiz İçin Bir Fırsattır

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (s.a.v.) dünyaya teşrif ettiği hicri Rebiülevvel ayının 12’nci gecesine denk gelen Mevlid Kandili ve Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle bir mesaj yayımladı.
“Peygamberimiz ve Çocuk” temasıyla kutlanan haftanın, İslam’ı ve Hz. Muhammed’in (s.a.v.) güzel ahlakını yeniden keşfetmemiz için bir fırsat olduğunu değerlendiren Vali Erin, mesajında şunları ifade etti: 
İnsanlığın gerçek huzur ve refahının yegâne değeri olan İslam dini, Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (s.a.v.) üstün ahlaki ve insani vasıflarıyla birleşerek O’nun şahsında hayata yansımaya başlamıştır.
Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (s.a.v.) dünyaya teşriflerinin yıl dönümü olan Mevlid Kandili, O’nun vasıtasıyla tüm insanlığı kucaklayan İslam’ı ve güzel ahlakı yeniden keşfetmemiz gereken bir fırsattır. 
Peygamberimiz ve Çocuk temasıyla kutlayacağımız Mevlid-i Nebi Haftasının, Peygamberimizin insani, ahlaki ve vicdani hasletlerini toplum olarak benimseyeceğimiz, geleceğimiz olan çocuklarımızı yetiştirirken bu hassasiyetlerle yaklaşma bilincine ulaştırmasını diliyorum.
Yüreklerin Yüce Allah’a yöneleceği, dillerin af ve mağfiret için yakaracağı bu gecenin tüm insanlığın huzur ve refahına vesile olmasını diliyor, Şanlıurfalı kardeşlerimin ve tüm İslam âleminin Mevlid Kandilini tebrik ediyorum. 
BAŞKAN BEYAZGÜL MEVLİD KANDİLİMİZ MÜBAREK OLSUN

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Mevlid-i Nebi Haftası ve bugün idrak ettiğimiz Mevlid Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (SAV) dünyaya teşrif ettiği gece olan Mevlid Kandilini idrak etmenin huzur ve mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, mesajında  şu sözlere yer verdi: 

"Peygamber Efendimizin dünyaya teşrif ettiği gün olan Mevlid Kandili, kutlu bir olaydır. Peygamber Efendimizin hayatında bireysel ve toplumsal hayatımızı aydınlatacak güçlü bir ışık, güzel bir örnek vardır. Sevgi ve imanı toplumsal barışın temel taşı yapan Peygamber Efendimiz, insanı insan yapan bütün güzelliklerin, ahlâkî erdemlerin odaklandığı bir Rahmet Peygamberidir.  O'nun öğütlerini en güzel şekilde anlamak ve hayatımıza uygulamak durumundayız. O'nun sünnetlerini yaşamak mutluluğun, huzurun, birlik ve beraberliğin, kardeşliğin yoludur. Müslümanlar olarak sevgili Peygamberimizi ve onun mesajını her yönüyle doğru tanımalı, insanlığa doğru tanıtmalıyız. Bu duygularla başta hemşehrilerimizin, milletimizin ve tüm İslam âleminin Mevlid Kandilini tebrik ediyorum. Bu gecenin başta salgın hastalıklar olmak üzere tüm zorlukların, sıkıntıların, olumsuzlukların bitmesine, Müslümanlar arasında birlik ve beraberliğin sağlanmasına, İslam âleminde akan kan ve gözyaşlarının sona ermesine vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ederim."
BAŞKAN BAYDİLLİ'DEN MEVLİD KANDİLİ MESAJI

Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Peygamber Efendimizin doğumunun 1449. yıl dönümünde Mevlid Kandili nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Mevlid Kandili münasebetiyle bir mesaj yayınlayarak tüm İslam aleminin kandilini kutladı.  Başkan Baydilli, hayatının her anı kusursuz olan Peygamber Efendimize layık bir ümmet olmak için her zaman iyinin ve doğrunun yanında olmak gerektiğini kaydetti.

Başkan Baydilli mesajında şu ifadelere yer verdi: " İnsanlık tarihinin en önemli ve en şerefli olayı olan Peygamber Efendimizin doğumunun 1449. yıldönümüne erişmenin huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Peygamber Efendimiz 61 yıllık yaşamında  Muhammed-ül Emin olarak sadece İslamiyet için değil tüm dünya dinleri ve insanlar için örnek bir yaşam teşkil etmiştir. Her anı insanlığa ders olan rahmet peygamberimizi anmak ve ziyadesiyle anlamak için Mevlid Kandili vesile olabilir.

 Dünyaya gelmesi Allah'ın insanlığa verdiği büyük bir nimet olan Peygamber efendimizin örmek yaşamını, onun bize emaneti olan Kuran'ı Kerim ve sünnetini bol bol okumamız, anlamamız ve tatbik etmemiz gerekir.

Her bakımdan kıvranan insanlığa, verdiği mesajlarla sıkıntılardan çıkış yolunu gösteren Peygamberimiz, günümüz insanına da kurtuluş reçetesini en güzel örnekleriyle vermiştir. Müslümanlar olarak Mevlid-i Nebi haftasında sevgili Peygamberimizi ve onun mesajını her yönüyle doğru tanımalı, insanlığa doğru tanıtmalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle Sevgili Peygamberimizin dünyayı şereflendirmesinin yıl dönümü olan Mevlid Kandilinin tüm insanlığa sevgi, huzur, barış ve kardeşlik getirmesini diliyorum”

BAŞKAN KUŞ’TAN MEVLİD KANDİLİ MESAJI

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, Mevlid Kandili dolayısıyla yayımladığı mesajında tüm İslam aleminin kandilini kutladı. Başkan Kuş,” İnşallah bu mübarek gece, yaşadığımız sıkıntılı günlerin sona ermesine sebep olur.” dedi.

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, Mevlid Kandili dolayısıyla yayımladığı mesajında tüm İslam aleminin kandilini kutladı. Başkan Kuş, Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV)'in doğumunun yıldönümü vesilesiyle idrak edilecek olan Mevlid Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Mevlid Kandilinin tüm insanlığa ve İslam dünyasına barış, adalet ve hayırlar getirmesini temenni eden Başkan Kuş mesajında, “Efendimiz (SAV)'in dünyayı aydınlattığı günün yıldönümü olarak kutlanan Mevlid Kandilinin tüm İslam coğrafyasına huzur ve barış getirmesini temenni ederim. Tüm alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz (SAV)'in doğumu vesilesiyle kutladığımız Mevlid Kandili de bu özel günlerin başında yer almaktadır.  O bizlere birlik ve beraberlik içerisinde dürüstlüğü, emaneti korumayı, yetim ve kimsesizlere kol kanat germeyi, iyi ve yararlı insan olmayı göstermiştir. Bir Müslüman olarak Peygamberimizi örnek alarak kendimizi O'nun güzel ahlakıyla donatmalıyız. İşte kandiller bu anlamda bir fırsat ve hatırlatma vesilesidir. İnşallah bu gecede yaptığımız dualarla İslam coğrafyasına barış ve huzur gelmesini de istemiş olacağız. yine İnşallah ülke olarak ta koronavirüs nedeniyle zor geçirdiğimiz bu günlerimiz bu günün hürmetine sona erer. Bu vesileyle tüm İslam âleminin Mevlid Kandili mübarek olsun. “ dedi.

BAŞKAN CANPOLAT’TAN MEVLİD KANDİLİ MESAJI

Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, Mevlid Kandili dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, Mevlid Kandili dolayısıyla yayımladığı mesajda;  “Âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (SAV) dünyaya teşrif ettiği gece olan Mevlid Kandilini idrak etmenin huzur ve mutluluğunu yaşamaktayız.

Peygamber Efendimizin doğduğu gün olan Mevlid Kandili, kutlu bir olaydır. Sevgi ve imanı toplumsal barışın temel taşı yapan Peygamber Efendimiz, insanı insan yapan bütün güzelliklerin, ahlâkî erdemlerin odaklandığı bir şahsiyettir. O’nun hayatında bireysel ve toplumsal hayatımızı aydınlatacak güçlü bir ışık, güzel bir örnek vardır. Yeryüzünde önemli gelişmelere sebep olan bu kutlu doğum; sevgili Peygamberimiz Hz Muhammed (SAV)'in getirmiş olduğu ilahi mesajı anlamak, ortaya koymuş olduğu eşsiz ahlâkını özümsemek, ona duyulan sevgiyi gönüllerden sözlere ve yeni nesillere aktarmak düşüncesiyle asırlardır, aziz milletimiz ve tüm İslam âlemi tarafından Mevlid Kandili olarak kutlanmaktadır. Bu vesile ile tüm hemşerilerimin kandilini tebrik ediyor, ülkemiz ve tüm İslam âlemi için hayırlı gelişmelere vesile olmasını diliyorum” dedi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.