banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa karbonmonoksit Balıklıgöl Tomas Wiesner

Urfa'da İzolasyon kurallarını ihlal edenlere ceza yağdı

İzolasyon ve Toplu Taşımada Yeni Tedbirler

Koronavirüs salgınının önlenmesi, vaka artış hızının düşürülmesi amacıyla 19 Ekim 2020 Pazartesi gününden itibaren ülke genelinde başlatılan ek tedbir ve denetimler kapsamında, Şanlıurfa’da COVİD-19 temaslı olması nedeniyle izolasyona tabi tutulan kişiler ile berberler, kuaförler ve güzellik merkezlerine yönelik denetimler gerçekleştirildi.
Şanlıurfa Valiliği koordinesinde Kaymakamlıklar bünyesinde oluşturulan Pandemi Takip Kurulları aracılığıyla il genelinde çalışmalarını sürdüren 949 personel ve 367 ekip, 701 iş yerinde denetim, bilinçlendirme ve uyarı faaliyetleri gerçekleştirdi.
İzolasyon şartlarına uymadığı için 1 kişi pansiyonda karantina sürecine alınırken, şartları ihlal ettiği belirlenen 6 kişiye de idari para cezası uygulandı.

Temaslı Bildirimini İhlal Eden Cezalandırılıyor
Cumhurbaşkanlığı makamının talimatları üzerine, İçişleri Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı koordinesinde alınan ilave tedbir ve denetimler çerçevesinde, filyasyon çalışmalarının sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi için tanı konulmuş vatandaşların yakın dönemde temaslı oldukları kişiler hakkında doğru bilgiyi eksiksiz şekilde vermeleri son derece önem taşıyor.
COVİD-19 tanısı konulan kişilerin temaslı oldukları kişilerle ilgili bilgileri eksik veya gerçeğe aykırı şekilde vermeleri durumunda gerekli idari ve adli işlemler yapılıyor.

Toplu Taşıma Kısıtlamaları
Salgın riskinin yeniden yükselmeye başlaması nedeniyle, Cumhurbaşkanlığı talimatlarıyla İçişleri Bakanlığı tarafından çıkarılan genelge doğrultusunda, şehir içi toplu taşıma araçlarına yönelik ilave tedbir ve kısıtlama kararları da İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunca alındı.
Şanlıurfa İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu’nun 22.10.2020 tarihli 184 numaralı kararıyla;
Büyükşehir Belediyesince şehir içi toplu ulaşım aracıyla yapılan seyahatlerde kullanılmak üzere kişiye özel hale getirilmiş elektronik/akıllı seyahat kart sistemleri ile Sağlık Bakanlığı Hayat Eve Sığar (HES) uygulaması arasında gerekli bütünleşme sağlandıktan sonra, ayakta yolcu taşınmasına müsaade edilmeyen araçların dışında kalan ve kullanılan koltuk kapasiteleri seyreltilmiş/kaldırılmış ayakta yolcu taşıma ağırlıklı toplu ulaşım araçlarından 8 metre ve üstü olan araçların sabah 07:00 - 09:00 ile akşam 16:00 – 18:00 saatleri arasında ayakta yolcu taşıma kapasitesinin 1/3’ü oranında ayakta yolcu alabilecek.
Araçlara, ayakta alınabilecek yolcu sayısını belirtir levha/tabela herkesin görebileceği şekilde asılarak ayaktaki yolcuların durabileceği yerler fiziki olarak işaretlenmek suretiyle belirlenecek. Ayakta yolcu kapasitesi tamamlandığında şoför tarafından kesinlikle yeni yolcu alınmayacak, vatandaşların ısrarı durumunda araç durdurularak kolluk kuvvetlerine haber verilecek. 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.