banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Urfa İsot Çömleği uyuz Nasıl bulaşır

Urfa'da Engellilere Tablet Dağıtıldı

14 bin metrekare alan üzerine kurulan Türkiye’nin en modern Engelli Koordinasyon Ve Yaşam Merkezlerinden birine sahip olan Şanlıurfa’da engelli bireylere yönelik kültürel, sanatsal, eğitsel ve sportif etkinliklerden oluşan 28 farklı branşta bünyesindeki özel bireylere hizmet veriliyor.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Engelli Koordinasyon Ve Yaşam Merkezinde ‘Yeşeren Çınarlar’(YADES) programı ile 65 yaş üstü vatandaşlara yönelik psikososyal desteğin yannda ev temizliği, ev tadilatı, kişisel bakım, sağlık hizmetleri ve medikal destek sağlanarak 65 yaş üstü vatandaşların aktif ve sağlıklı yaşlanma sürelerine katkı sunuluyor.  

Şanlıurfa Büyükşheir Belediyesi “Hizmette Engel Yok” sloganıyla engelli bireylerin yanında olmaya, dertleri ile dertlenmeye sevinçleri ile sevinmeye devam ediyor. Bu kapsamda gerçekleştirilen programla Süper Lig de mücadele eden Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımına spor malzemesi dağıtımı yapıldı. Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımına transfer olan sporcuların imza töreni de gerçekleştirildi.

Büyükşehir Belediyesi ayrıca Milli Eğitim Müdürlüğü Rehberlik Araştırma Merkezi (RAM) ve Kent Konseyince belirlenen evde eğitim gören 10 engelli öğrenciye tablet dağıtımı da yapıldı.

BAŞKAN BEYAZGÜL:” DAHA ÖNCE EVLERE HAPSEDİLEN ENGELLİ BİREYLER BUGÜN HAYATA KATKI SUNUYORLAR”

Programda konuşan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül “Daha önce evlere hapsedilen engelli bireyler bugün hayatın içindeler ve hayata katkı sunuyorlar” dedi. Başkan Beyazgül Engelli Koordinasyon Ve Yaşam Merkez’inde verilen hizmetlere de değinerek yufka bir yüreğe sahip engelli kardeşlerimizin duasına ihtiyacımız var diye konuştu. 

Kent Konseyi Başkanı Adil Saraç ise evden çıkamayan ve özel bir eğitime ihtiyaç duyan engelli kardeşlerimiz için Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Haliliye Belediyesi, Karaköprü Belediyesi ve Eyyübiye Belediyesi’nin de katkılarıyla tablet desteği vererek eğitimlerini daha elverişli koşullarda yapmalarını sağladıklarını dile getirdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı beraberinde Ak Parti Grup Başkan Vekili Faruk Bayuk, Kent Konseyi Başkanı Adil Saraç ve ilgili daire başkanları ve birim müdürleri ile birlikte merkezde sunulan hizmetleri yerinde inceledi. Merkezde eğitim gören bireylerin sunduğu ilahileri de dinleyen Başkan Beyazgül,  Kuran-ı kerim kursunda Yusuf Polat’ın hatim programını dinleyerek merkezden ayrıldı.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.