banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Sanlıurfa Şanlıurfa Valiliği urfahaber Urfa

Urfa'da Bugüne Kadar Koronavirüsten Ölenlerin Sayısı Açıklandı

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, düzenlediği basın toplantısında pandemi süreci ile ilgili bilgiler kamuoyu ile paylaştı. Vali Erin, Şanlıurfa'daki toplam vaka sayısının yüzde 5'inin hastanelerde tedavi gördüğünü, yoğun bakımdaki hasta sayısının ise 50 olduğunu söyledi.

Covid-19 nedeniyle hayatını kaybeden kişiler ile ilgili bilgi veren Erin, "Üzülerek belirtmek isterim ki Şanlıurfa'da yaşayan 100 insanımız bu hastalıktan dolayı hayatını kaybetti. Toplum olarak, tanımadığımız bilmediğimiz için bizi çok fazla etkilemeyen ve böyle bir değerlendirme içerisinde olmamız kabul edilemez. Duyarsız davranırsak kim vefat ettiyse etsin ben değilim anlayışı ne Urfalıya ne Müslümana ne de insana yakışır" dedi.  

Erin, kentte bin 987 ev ile kırsaldaki 20 mahallede karantina tedbirlerinin uygulandığını, bu kişilerin kolluk güçlerince denetlendiğini kaydetti.

"VAKALARIN YÜZDE 90'I BU TÜR ETKİNLİKLERDEN KAYNAKLANIYOR"

Şanlıurfa'daki vaka sayılarının ana kaynaklarının taziye, nişan ve bağ evlerindeki toplu yemeklerden kaynaklandığını aktaran Erin, şöyle devam etti:

"Vakaların yüzde 90'ı bu tür etkinliklerden kaynaklanıyor. Şehir merkezinde yayılım yoğun olarak alışveriş merkezleri ve çarşılardan. Biz taziye evlerini kapattık, bütün uyarılarımıza rağmen evlerde taziyelerin devam ettiğini görüyoruz, oralara gelen gidenin çok kişiye bulaştırdığına dair örnekleri var. Kontrolsüz önlem alınmadan yapılan düğünlerde bu bulaşımın ana kaynakları. Taziyemizi eskisi gibi yapmayacağız, sıra gecemizi eskisi gibi yapmayacağız. Eskisi gibi elimizi kolumuzu sallayıp dolaşmayacağız."

BUGÜNE KADAR ŞANLIURFA’DA 70 BİN TEST YAPILDI 

Sağlık çalışanları vefatı yok. 1987 bina karantinada. Bugüne kadar Şanlıurfa’da 70 bin test yapıldı. Ortalama günde 1000 kişi test yapılıyor. Test cihazı sayısı 3'e çıkarıldı. Tüm ilçeler içerisinde En fazla vaka sayısı Haliliye'de İyileşme oranımız Türkiye ile eş değer.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.