banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Harran Üniversitesi Urfa Haber haber

Urfa'da binlerce Ailenin sofrasına iftar yemeği gönderiyorlar

Cömertliğin, kadirşinaslığın ve misafirperverliğin merkezi Şanlıurfa’da ramazan ayı dolayısıyla Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından özenle hazırlanan ve paketlenen sıcak yemekler binlerce ihtiyaç sahibi aileye iftardan önce ulaştırılarak ramazan ayında ‘Halil İbrahim Bereketi’ yaşatılıyor.

Şanlıurfa’da daha önceden tespiti yapılan yaşlı, engelli, kimsesiz ve ağır hastalıkları bulunan, yemeğini yapamayacak durumda olan vatandaşların evlerine; etli pide, pilav üstü et, patlıcanlı kebap, tatlı, içecekten oluşan iftar menüsü, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından ulaştırılıyor.

Geçtiğimiz yıllarda iftar çadırları ve iftar sofraları aracılığıyla binlerce kişiyi aynı sofrada buluşturan Büyükşehir Belediyesi bu yıl pandemi nedeniyle toplu iftar programlarının olmamasından dolayı hazırladığı yemekleri ihtiyaç sahibi vatandaşların sofrasına ulaştırıp, gönül sofralarına misafir oluyor.

HER GÜN 4 BİN AİLENİN İFTAR SOFRASINA SICAK YEMEK

Ramazan ayı münasebetiyle mesaisinin büyük bölümünü yardımlaşmaya ve sosyal yardımlara ayırarak ihtiyaç sahibi vatandaşların her zaman yanlarında olan büyükşehir belediyesi, kendi sosyal tesislerinde hijyenik ortamda yaptığı sıcak yemeklerle her gün 4 bin ailenin iftarlarını gönül rahatlığıyla yapmalarını sağlıyor.

Bir yandan iftar için yemek hazırlıkları yapan ekipler diğer yandan sosyal yardım ekipleri ise ihtiyaç sahibi ailelere gıda kolisi ulaştırarak temel tüketim malzemelerini tedarik ederek evlerine kadar ulaştırıyor.

Ramazan ayının paylaşmak demek olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül Hazreti Muhammed’in: ” Komşusu açken tok yatan bizden değildir” Hadis-i Şerifi ışığında ihtiyaç sahibi vatandaşların yanında olmaya devam edeceklerinin altını çizdi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.