banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Balıklıgöl Sanlıurfa Haber Uluslararası Robot Yarışması nedir? ABD Dış İşleri Bakanı John Kerry

Urfa Barosunun Lahmacundaki Soğan Kıyası Gazetecileri Ayağa Kaldırdı

Ankara'ya yapılan yürüyüşe lahmacundaki soğan kadar ilgi görmediğinden yakınan Şanlıurfa Baro Başkanı Abdullah Öncel, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Yürüdük, tartaklandık, meclis kapılarında sabahladık. Lahmacundaki soğan kadar Urfa mahalli basınında merak uyandırmadık. Bu utanç da sizin olsun" demesi yerel medye örgütleri sert tepki gösterdi. 

Gazetecilerden Baro başkanına tepki!
Gazeteci ve Yazarlar Cemiyet Başkanı ve Küresel Gazeteciler Konseyi İl Temsilcisi Celal Çiftçi: Şanlıurfa Baro Başkanının basına yönelik yaptığı açıklamaya tepki göstererek, Öncel’in gazetecilerden özür dilemesini beklediklerini söyledi.

Şanlıurfa Baro Başkanı Abdullah Öncel, Şanlıurfa medyasının, Türkiye’de birçok baro başkanının içerisinde yer aldığı savunma yürüyüşüne yer vermediği iddiasında bulundu. Şanlıurfa’da yayın yapan birçok medya kuruluşunda baro yürüyüşüne ilişkin haberler çıkmasına rağmen, Baro başkanı Abdullah Öncel’in bu suçlayıcı açıklamayı yapması, gazeteciler tarafından tepkiyle karşılandı.

Gazeteci ve Yazarlar Cemiyet Başkanı ve Küresel Gazeteciler Konseyi İl Temsilcisi Celal Çiftçi, “Şanlıurfa Baro Başkanı Abdullah Öncel’in yerel basın ile ilgili açıklamaları kabul edilemez. Şanlıurfa yerel basını olarak Baro Başkanı Abdullah Öncel’den özür bekliyoruz” dedi.

Şanlıurfa Baro Başkanı Abdullah Öncel, “Yürüdük, tartaklandık, meclis kapılarında sabahladık. Lahmacundaki soğan kadar Urfa mahalli basınında merak uyandırmadık. Bu utanç da sizin olsun” açıklamasını yapmıştı.

Bu açıklamaya tepki gösteren Çiftçi, “Şanlıurfa’da yayın hayatına başladığımız ilk günden beri her zaman hak ve haklının yanında durmaya özen gösterdik. Baro Başkanı Abdullah Öncel’in yerel basına yönelik yaptığı bu talihsiz açıklamasını çok kayda değer görmediğimi ifade etmek istiyorum. Çünkü bizzat sahibi olduğum Olay Medya, baro dahil tüm STK’ların haberine yer veriyor ve ayrıca savunma yürüyüşüne ilişkin de defalarca haber yayınladık. Baroların yürüyüşüne ilişkin ve tüm engellemeleri gündeme taşıdık. Birçok medya kuruluşu da aynı şekilde bunları gündeme getirdi. Öncel, yapılan haberleri takip etmiyorsa burada suçlu kendisidir. Yaptığı bu talihsiz açıklamadan dolayı da kendisinden özür dilemesini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
 

Gazeteciler Derneğinden Baro Başkanı Öncel’e kınama

 Şanlıurfa Gazeteciler Derneği Başkanı Kamil Güler;  Şanlıurfa Baro Başkanı Abdullah Öncel’in şahsi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamanın kabul edilemez  olduğunu belirtti.

Güler açıklamasında ; Şanlıurfa faaliyette bulunan  gazetelere abone olup takip etmeyen, yerel televizyonlara destek vermeyen, Gazetecilerin oluşturduğu meslek kuruluşlarını  ve gazeteleri bugüne kadar ziyaret etmeyen ve medya ilişkilerini sadece basın bülteni geçip haberlerini yayınlatmak olarak gören Baro’nun  Şanlıurfa medyasına karşı bu tavrına rağmen haber değeri taşıyan açıklamaları basın kuruluşlarında yer bulmuştur.

Şanlıurfa’daki  yerel basın devamlı doğrunun, Şanlıurfa halkının ve ülkenin bölünmez bütünlüğünün  yanında olmuş bundan sonra da olmayan devam edecektir.

 Şanlıurfa Baro Başkanı Abdullah Öncel’ı bu açıklamasından dolayı kınıyor, yerel basından özür dilemeye davet ediyoruz.a

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.