banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri Şanlıurfa Balıklıgöl

Urfa Barosu Avukatları,  HDP Vekili Oya Ersoy’un açıklaması Ahlaken kabul edilmez


Şanlıurfa BARO’su Avukatlarından Av. Nurullah Küçükoğlu, Av. Mehmet Günak, Av. Ahmet Yalçın, Av. Ömer Yetim, Av. Aziz Baydilli ‘Basına ve Kamuoyuna’ yazılı bir açıklama yaparak, Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Oya Ersoy’un, 03 Şubat 2022 tarihinde TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmasına tepki göstererek, adı geçen kişinin beyanlarının hukuken Anayasamızın madde 83/1’e göre yasama sorumsuzluğu kapsamında değerlendirilse de bir Milletvekilinin oy aldığı kitlenin büyük çoğunluğunun benimsediği dini değerleri aşağılamasının ahlaken ve siyaseten kabul edilebilir olmadığını belirttiler.

‘Basına ve Kamuoyuna’ başlığıyla yayımlanan açıklamada; “Bilindiği üzere Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Oya Ersoy 03 Şubat 2022 tarihinde TBMM Genel Kurulu'nda genel kurula hitap ederken, 'Size neden gerici diyoruz biliyor musunuz; çünkü sizler… 1500 yıl geride kalmış din esaslı toplum düzenini yeniden hortlatmaya çalışıyorsunuz da ondan'  ifadelerini kullanmıştır. Adı geçen kişinin kullandığı ifadeler, toplumun ve oy aldıkları kitlenin büyük çoğunluğunun benimsediği dini değerleri tartışmasız bir biçimde alenen aşağılamak anlamına gelmektedir. Her ne kadar adı geçen kişinin beyanları hukuken Anayasa madde 83/1’e göre yasama sorumsuzluğu kapsamında değerlendirilse de bir milletvekilinin oy aldığı kitlenin büyük çoğunluğunun benimsediği dini değerleri aşağılaması ahlaken ve siyaseten kabul edilebilir değildir” ifadelerine yer verildi.

Şanlıurfa BAROSU’na kayıtlı Avukatların, ‘Basına ve Kamuoyuna’ açıklamaları şöyle devam ediyor;
“Burada üzülerek belirtmemiz gerekir ki; bugün kimi çevrelerin geçmişte toplumun bir kesiminin benimsediği dini değerlerle ilgili bazı hukuksuzlukların yaşanmasına neden olduklarından bahisle bu konuda özeleştiride dahi bulunurken, adı geçen kişi ve benzeri zihniyet sahiplerinin adeta 'nasıl olsa konjonktür gereği bize oy veren seçmen ne dersek diyelim yine bize oy verecektir.' anlayışıyla bu ifadeleri söyleyebildikleri sonucunu ortaya çıkarmaktadır. Aksi halde yukarıda da belirttiğimiz üzere normal şartlarda bir milletvekilinin bu şekilde beyanlarda bulunabilmesi siyaseten çok mümkün görünmemektedir. Biz aşağıda isimleri yazılı avukatlar olarak, insani ve inançsal sorumluluğumuz gereği hem ilgili kişinin kullandığı ifadeleri açıkça kınadığımızı belirtmek hem de adı geçen kişiyi ve mensup olduğu partiyi oy aldıkları kitlenin büyük çoğunluğunun benimsediği dini değerlere, eylem ve söylemleri itibariyle saygılı davranmaya davet ettiğimizi tüm kamuoyuna duyururuz.”

Avukatların isimleri şöyle;
Av. Mehmet Günak, Av. Ahmet Yalçın, Av. Ömer Yetim, Av. Nurullah Küçükoğlu, Av. Aziz Baydilli.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.