banner2
Öne Çıkanlar Urfa Şanlıurfa Balıklıgöl Yetim Der Onur Bilgen Şanlıurfa Ziraat Mühendisleri Odası

Urfa Aziz Hocasına Ağlıyor! Yetimlerin Aziz'iydi...

Vefatıyla herkesi hüzne boğan Şanlıurfa Gönüllü Kuruluşlar Aşevi kurucusu, yetim ve yoksulların aziz babası 71 yaşında Koronavirüs salgınından dolayı vefat etti.

Aziz hocanın vefatı sonrasında sosyal medyada taziye mesajı yağdı.

Ölümü ile şehri hüzne boğan Aziz hoca için kişisel sosyal medya hesabından bir taziye mesajı yayınlayan Şanlıurfa Gazeteciler Birliği Başkanı Veysel Polat, "Bir süre önce koronavirüse yakalanan Aziz Hoca olarak bilinen Aziz Kutluay hastanede tedavi görüyordu.  Aziz Kutlaay koronaya yenik düşerek hayatını kaybetti. İsmiyle müsemma, güzel insan Aziz Kutluay (Aziz Hoca) vefat etti. Allah rahmet eylesin. Mekanını cennet eylesin inşallah. İhlaslı, samimi, gayretli yiğit bir müslümandı. Ömrünü Allah rızası için minberde, sohbetlerde, aşevinde, medyada, şehrin her yerinde ulaşabildiği her yerde cehd ederek geçirdi. 
Bizler razıydık, sen de razı olduğun kullar arasına kabul eyle Rabbim. Hepimizin başısağolsun.." dedi

Hemen hemen her kesimden insanların gönlünü kazan hoca için bir mesaj yayınlayan Şair Yazar Eyyüp Azlal şunları söylesi: "Abdülaziz Kutluay Hoca Urfalıların tanıdığı isimle 
Şanlıurfa çok kıymetli bir hocasını kaybetti. İlmi ile ameli ile hep bizlere örnek oldu. Zenginden aldığını fakire verdi.

Şanlıurfa Gönüllü Kuruluşlar aşevi onun ve onun gibi birkaç mübarek insanın mücadelesi ile ayakta kaldı. Çocukluk yıllarımızda onun vaazlarının yer aldığı sohbet kasetleri ile büyüdük. En son SiYER-DER'de haftalık siyer dersleri veriyordu. Dersleri sosyal medya imkanıyla canlı yayınlanıyordu. Ruhu şad olsun. Makamı âli, mekanı cennet olsun"

Aziz hoayı iiyi bilirdik başlığıyla bir taziye mesajı yayınlayan Eğitimci Yazar Mehmet Sarmış ise duygularını şu şekilde ifade etti:

HEP İYİ BİLİRDİK
"Aziz Hocamız! Sevgili Hocamız!
Urfalıların üzerinde çok emeği var.
Klasik bir hocadan öte bir halk adamıydı.
Hizmet ehliydi.

Gönüllü Kuruluşlar Aşevi ile bugüne kadar yüzbinlerce yoksulun başta gıda olmak üzere pekçok ihtiyacını karşılamaya vesile oldu. Ve sonraki pekçok kuruluşa örnek oldu.
Vaaz, sohbet, radyo ve televizyon programları ve kitapları ile halkı bilinçlendirmek için çok çaba gösterdi.
Ahlâkı güzel, ameli güzel bir Müslümandı.
Çok iyi bilirdik.
Allah rahmet eylesin.
Mekanı cennet olsun.
Nur içinde yatsın."

Urfanın acı kaybı olarak vefat haberini paylaşan Gazeteci Şair Mehmet Emin Kuş ise taziye mesajında şunları yazdı:

"Urfa’nın acı kaybı: Aziz hoca/ Aziz Kutluay
Binlerce insan arkasından olumlu bahsediyor. Bizde kendisini iyi bir insan, iyi bir alim olarak biliyorduk. Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun inşallah."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.