banner2
Öne Çıkanlar ABD Emir Preldzic 4 Karaköprü Narı Abdülkadir Barut Karaköprü ilçesi Göbekli

Üretilmiş delillerle gizli saklı operasyon

Soruşturmanın başında yer alan savcıların, dosyanın içeriğini operasyon düğmesine basılana kadar sakladıkları ve dosyadan Başsavcı Turan Çolakkadı'nın da haberi olmadığı ortaya çıktı.

Kafa karıştırıcı bilgiler
Dosyaya iki yeni savcı atandı. Başsavcı Çolakkadı'nın yaptığı yazılı açıklamada "Kolluk makamlarından gelen bilgiler üzerine soruşturma başlatıldı" ifadeleri dikkat çekti. Birbirileriyle ilişkiliymiş gibi bir imaj yaratılmaya çalışılan üç ayrı operasyonla ilgili gün boyunca savcılık ve Emniyet kaynaklarından kafa karışıklığını artıran bilgiler geldi. Operasyonun zamanlamasıyla ilgili sızan bilgilerde, "Soruşturmada şüpheliler arasında delillerin yok edilmesi yönünde görüşmeler yapıldığı ve bu yüzden operasyonun başlatıldığı" yer aldı.
UYAP'ta içerik gizlendi
Soruşturmanın 15 ay önce başladığı ve UYAP'a dosyanın sadece soruşturma numasasıyla kaydedildiği ve içeriğinin gizlendiği öne sürüldü. Ancak Başsavcı'dan ve emniyet müdürlerinden dahi saklanan soruşturma ile ilgili yazar Emre Uslu'nun yaklaşık 4 ay önce haberdar olduğu iddia ediliyor. Uslu 12 Ağustos'ta attığı bir tweet'te sır gibi saklanan operasyona atıfta bulunmuş ve "Bakan çocuklarının adı yolsuzluklara karışmışsa Kim Güler kim ağlar" ifadesini kullanmıştı. Başsavcı Turan Çolakkadı tarafından 2012'de Kaçakçılık ve Narkotik Bürosu'nun başına getirilen Başsavcıvekili Öz'e 13 Eylül 2012'de başvuran emniyet yetkilileri şu anki soruşturmanın başlatılması talebini iletti. Bunun üzerine Öz, soruşturmayı savcı Yılmaz Kıstı'ya verdi.
Zekeriya Öz dosyayı iade etmedi
Sonra Haziran 2013'te dosya eski Öz'ün mesai arkadaşı olan savcı Celal Kara'ya verildi. Kara'nın da soruşturmanın detaylarını sadece Öz ile paylaştığı ve Öz'ün de başsavcıya hiç bilgi vermediği ileri sürüldü. Çolakkadı'nın da Öz'e "Seni dosyadan alacağım, bundan sonra sadece ben bakacağım. Dosyayı bana getir" dediği ancak Öz'ün reddettiği iddia edildi.
Üretilmiş delil iddiası
Gözaltına alınan banka genel müdürünün evinde ayakkabı kutuları içerisinde 4,5 milyon doların bulunduğu ve bu paraya el konulduğu iddia edildi. Maksatlı operasyonda elde edildiği öne sürülen delillerin de üretilmiş olabileceği iddia edildi.
Fidan dosyası da saklanmıştı
İstanbul'da daha önce de bazı dosyalar Turan Çolakkadı'dan saklanmış ve operasyonlar gizli yapılmıştı. Çolakkadı'dan saklanan bir başka soruşturma dosyası ise MİT Müsteşarı Hakan Fidan'nın KCK soruşturmasına dahil edilmesi girişimiydi.
Star

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.