banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber urfahaber Rogers Kassım Mato Nebil Dirar robotik otomasyonlarla maksimum verime ulaşacak

Türkiye'deki Suriyeliler Rus bombardımanını protesto etti



Balıklı Parkında toplanan Suriyeli kalabalık ellerinde döviz ve sloganlarla Beşşar Esad ve Rusya'nın Suriye’deki katliamları lanetledi. Suriyeli kız ve erkek çocuklar sembolik olarak kanlı kefen giyerek Suriye’de katledilen çocukları temsilen tiyatro gösterimi yaptı.

Toplanan kalabalık Suriye’de bombardımanlarda ölen çocuk ve bebeklere dikkat çekmek için parçalanmış oyuncak bebek, çocuk ayakkabıları ve biberon gibi bebek malzemeleri ile   Suriye’deki katliamları  protesto etti.

Öğle saatlerinde toplanan kalabalık Arapça ve Türkçe basın açıklaması yaptı. Arapça basın açıklamasını Nadia Cuma, Türkçe basın açıklamasını ise Abdurrahman Örnek okudu.

Bu süreçte yüz binlerce masum insan hayatını kaybetti

Abdurrahman Örnek,okuduğu bildiride, Suriye'de 5 yıldır yaşanan zulüm ve katliamın halen devam ettiğini, bu süreçte yüz binlerce masum insanın hayatını kaybettiğini söyledi.

IŞİD bahanesiyle Suriye'ye giren Rusya'nın zalim Esed'in diktatörlüğünü kurtarmak için savaşa açıktan müdahale ettiğini ve IŞİD yerine sivil masumları öldürdüğünü dile getiren Örnek, “Lazkiye’ye önce savaş uçakları sonra da binlerce Rus askeri gönderildi. IŞİD ile mücadele bahanesi ile Suriye’ye giren Rusya, yerleşim yerlerini bombalayarak gerçek amacını daha ilk günden belli etti.”dedi.

Örnek, “Emperyalist Rusya tarih sahnesine çıktığı andan itibaren Müslümanlara sistematik olarak katliamlar uyguladı. Kafkasya’dan, Kırım’dan Türkmenistan’a kadar pek çok İslam beldesinde Müslümanları kitlesel olarak katletti. Biz dün Irak ve Afganistan’daki Amerikan işgaline karşı çıktığımız gibi, bu gün de Rusya’nın Suriye işgaline karşı çıkıyoruz. Bizler Haçlı ordusuna karşı Müslüman halkın yanındayız.”ifadelerini kullandı.

“Bizler sadece Rus bombardımanının durmasını istiyoruz”

Arapça basın açıklamasını okuyan Nadia Cuma ise, Rusya'nın hava operasyonlarına son vermesi gerektiğini söyledi.

Savaşta en çok kadın ve çocukların zarar gördüğünü vurgulayan Cuma, “Biz Amerika'dan ya da Birleşmiş Milletler'den ne çadır istiyoruz, ne de gazete manşetlerine büyük puntolarla bizi yazmalarını istiyoruz. Bizler sadece Rus bombardımanının durmasını istiyoruz.” dedi.

Açıklamanın ardından Suriyeli grup, Rusya'nın Suriye'deki hava saldırılarını sergiledikleri sokak tiyatrosuyla protesto etti. Grup Arapça marşlar ve tekbirler getirerek dağıldı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.