banner2
Öne Çıkanlar Urfa Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der Onur Bilgen

Türkiye’nin ilk başörtülü il başsavcısı! Urfa'da da görev yapmış

HSK'nin, 5 bin 75 adli ve 351 idari hakim ve savcıyı kapsayan yaz kararnamesi tamamlandı. Bu kararname ile ilk defa başörtülü bir il başsavcısı atandı. Beyşehir Cumhuriyet Başsavcısı Tuba Ersöz Ünver, Gümüşhane Cumhuriyet Başsavcısı oldu.
HSK'nin, 5 bin 75 adli ve 351 idari hakim ve savcıyı kapsayan yaz kararnamesi tamamlandı. Eskişehir, Kocaeli, Kayseri'nin de arasında bulunduğu 33 ilin başsavcıları değişti.

HSK 1'inci Dairesince yaz kararnamesine son şekli verildi. Toplantı Halil Koç başkanlığında gerçekleştirildi.

5 bin 75'i adli yargı, 351'i ise idari yargıdan olmak üzere toplam 5 bin 426 hakim ve savcının görev yeri değiştirildi.

GÜMÜŞHANE'YE BAŞÖRTÜLÜ BAŞSAVCI

Konya Beyşehir Başsavcılığı'na getirilerek Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk başörtülü başsavcısı olan Tuba Ersöz Ünver, yeni kararnameyle Gümüşhane Cumhuriyet Başsavcısı olarak atanarak, Türkiye'nin ilk başörtülü il başsavcısı oldu.

 Türkiye'nin ilk başörtülü Başsavcısı Tuba Ersöz biyografisi... Tuba Ersöz kimdir ve aslen nerelidir? Türkiye'nin ilk başörtülü Başsavcısı Tuba Ersöz biyografisi...
Türkiye'nin ilk başörtülü Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı hayatı ve kariyeri merak konusu oldu. 12 Mayıs'ta yayınlanan resmi gazetedeki karar doğrultusunda Afyonkarahisar Valiliği'ne atanan Kübra Güran Yiğitbaşı yaşı ve memleketi araştırılmaya başladı. İşte Kübra Güran Yiğitbaşı biyografisi... Cumhurbaşkanı Danışmanı olarak atanan Sevgi Yiğit'in hayatı ve kariyeri merak edildi. Peki Sevgi Yiğit kimdir ve kaç yaşındadır. İşte, merak edenler için Sevgi Yiğit biyografisi...
Tuba Ersöz 1989'da Elazığ'da dünyaya geldi. Aslen Elazığlı'dır. Şimdilerde 33 yaşındadır. 

İlk, orta ve lise öğreniminin ardından İnönü Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Üniversite mezuniyetinin ardından Bakırköy'e ve Elazığ'a (2015-2016) adli yargı hakimi olarak atandı.

Tuba Ersöz

2017'de Şanlıurfa’ya bağlı Halfeti'de Cumhuriyet Savcısı olarak görev yaptı. 2018'de, Aydın'ın Nazilli ilçesinde Cumhuriyet Savcılığı yapmaya başladı.

Nazilli Ağır Ceza’da görev yaptığı sırada, HSK tarafından yayınlanan son kararnameyle Beyşehir Cumhuriyet Başsavcısı oldu

Kübra Güran Yiğitbaşı kimdir ve aslen nerelidir? İlk başörtülü Vali Kübra Güran Yiğitbaşı biyografisiKübra Güran Yiğitbaşı kimdir ve aslen nerelidir? İlk başörtülü Vali Kübra Güran Yiğitbaşı biyografisi

Türkiye'nin ilk başörtülü başsavcı Tuba Ersöz

TÜRKİYE'NİN İLK BAŞÖRTÜLÜ SAVCISI OLDU

Tuba Ersöz, Konya Beyşehir Başsavcısı oldu. Ersöz, bu görevi ile Türkiye'deki ilk başörtülü Başsavcı olarak adını tarihe yazdırdı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.