banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Türkiye'nin elektrik sistemi çöktü

Başbakan Davutoğlu, terör dahil her türlü ihtimali değerlendirdiklerini söyledi.

Türkiye aralarında İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Rize, Manisa, Kayseri, Balıkesir, Konya, Aydın, Adana, Şanlıurfa, Mardin, Bitlis, Çanakkale, Hatay, Denizli, Eskişehir, İzmit, Bilecik, Muş, Erzurum,, Iğdır, Bingöl, Samsun ve Diyarbakır'ın da aralarında bulunduğu birçok ilde elektrikler kesildi.

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Başbakan Ahmet Davutoğlu, İletim hatlarından kaynaklı bir sorun olduğunu düşündüklerini ama terör dahil her türlü ihtimali değerlendirdiklerini söyledi.

İstanbul'da elektrik kesintisi nedeniyle Marmaray, metro, tramvay ve hafif metro dururken, birçok illerde hayat adeta durdu. Trafikte sinyalizasyonlar yanmazken bazı yerlerde internete ulaşılamadı.

Kesintinin nedeniyle ilgili olarak henüz bir açıklama yapılmazken arızanın Ege Bölgesindeki tesislerden kaynaklandığı tahmin ediliyor.

TEİAŞ yetkilileri, yeniden enerji verilmesi için çalışmaların sürdüğünü bildirdi. İBB Beyaz Masa, twitter hesabından yaptığı açıklamada enerji kesintisi nedeniyle Metro hatlarında seferlerin yapılamadığını bildirdi.

Konu ile ilgili Boğaziçi Elektrik Dağıtım’dan yapılan açıklamada, sıkıntının kaynağında TEİAŞ’ın (Türkiye Elektrik İletim A.Ş.) sisteminde yaşanan bir sorun bulunuyor. İstanbul’un bazı bölgeleri yanı sıra Türkiye’nin bazı illerinde de benzer sıkıntı yaşanıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.