banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Sanlıurfa Haber Urfa Haber Balıklıgöl Uluslararası Robot Yarışması nedir?

Türkiye’nin büyük bir bölümünde yağışlar bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan son değerlendirmelere göre; Türkiye’nin  büyük bir bölümünde aralıklarla sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde yağışlar bekleniyor.

Yağışların; Batı Karadeniz, Orta Karadeniz'in iç kesimleri ile Ordu ve Giresun'un iç kesimleri, Sakarya, Samsun, Yozgat, Kırıkkale ve Kırşehir çevreleri ile Ankara'nın kuzey ve doğu kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Yetkililer, oluşabilecek sel ve su baskını gibi olumsuzluklara karşı vatandaşları uyarıyor.

HAVA SICAKLIĞI: İç kesimlerde 1 ila 3 derece azalacağı, batı bölgelerde 1 ila 3 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Kuzey ve batı kesimlerde kuzey, Akdeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da güney ve batı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Doğu Anadolu'nun batısında yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

BÖLGELERDE HAVA:

Marmara: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğusunun sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra Sakarya çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Ege: Az bulutlu, iç kesimleri parçalı ve çok bulutlu, Kütahya ve Afyonkarahisar çevreleri ile Denizli'nin doğu çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Akdeniz: Az bulutlu, doğusu ile zamanla bölge geneli parçalı ve çok bulutlu, Göller Yöresi, Antalya'nın kuzey ve batı kesimleri, Adana, Osmaniye ve Kahramanmaraş, Mersin'in kuzey kesimleri ile Hatay'ın kıyı ilçelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İç Anadolu: Parçalı ve az bulutlu, zamanla bölge genelinin çok bulutlu ve yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra Yozgat, Kırıkkale ve Kırşehir çevreleri ile Ankara'nın kuzey ve doğu kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bölge genelinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Samsun, Amasya, Tokat ve Çorum çevreleri ile Ordu ve Giresun'un iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Doğu Anadolu: Az bulutlu ve açık, zamanla kuzey kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Erzincan ile öğle saatlerinden sonra Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın batı kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (30-50 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

Güney Doğu Anadolu: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Bazı illerde hava nasıl olacak?
Şanlıurfa: az bulutlu açık 20/ 34

İstanbul: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu 19/28

Ankara: Sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 12/25

İzmir: Az bulutlu ve açık, zamanla iç kesimleri parçalı bulutlu 18/29

Adana: Aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 21/30

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 17/34

Batman: Az bulutlu ve açık 17/35

Van: Az bulutlu ve açık 12/26     (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.