banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl Suruç Urfa Haber Balıklıgöl

'Türkiye'de medya denetlenemiyor'

Medyada oynanan dizilerde ya da filmlerde ciddi manada dejenerasyon olduğuna vurgu yapan Yeşilay Cemiyeti Diyarbakır İl Koordinatörü Yahya Öğer, yayınlanan dizi ve filmlerin özellikle çocuk ve gençlerin ahlakını olumsuz etkilediğini söyleyerek Radyo ve Televizyon Üst Kurulunun (RTÜK), gerekli denetlemeyi yapmadığını dile getirdi.

Okullarda verilen eğitimin özellikle çocuk ahlakı ve sağlığı üzerinde etkili olduğuna dikkat çeken Öğer, çocukların eğitim seminerlerinin sıklaştırılarak bilinçlenmelerinin sağlanması gerektiğini belirtti.  

Sigara ve alkol kullanımı, kumarın teşvik edilmesi ile gayri ahlaki ilişkilerin topluma yansıtılması gibi çok ciddi durumların medyada yaygınlaştığına dikkat çeken Öğer, ahlakdışı denebilecek konuların dizilerde işlendiğini belirterek, böyle durumlarda RTÜK tarafından sansürlenme uygulanması ya da bu konuda ciddi manada önlemlerin alınması gerektiğini dile getirdi.

‘Maalesef Türkiye’de medya denetlenemiyor’

Türkiye’de medyanın denetlenemediğine dikkat çeken Öğer, “Reyting almak, popülarite kazanmak amacıyla çok ciddi manada ahlakımızla, inancımızla, örfümüzle, adetimizle ve geleneğimizle uyuşmayan pek çok diziler, pek çok sinema filmleri maalesef bu memlekete çekildi. Fakat bizim birinci isteğimiz insanların RTÜK’ten şikayetçi olması, ikincisi de biz bireysel olarak evde elimizden geleni yapmalıyız. Tedbir almamız ve kumandamızı özgür bırakmamız gerekir. Şeytan şeytanlığını yaparken, biz de bütün değerlerimize ters düşen bir dizi, bir resim, bir olay veya belirli bir durumla karşılaştığımız zaman tepkimizi koymamız gerekiyor.” dedi.

Öğer, “Hz. Muhammed’in bize öğrettiği gibi bir kötülüğü gördüğümüzde elimizle, gücümüz yetmezse dilimizle, ona da gücümüz yetmezse kalbimizle buğzetmemiz gerekir. Dolayısıyla bizim bu tür olumsuz davranışlara karşı ve eylemlere karşı toplum olarak bilinçli olmamız ve el birliğiyle buna karşı durmamız gerekiyor.” diye konuştu. (M. Sıddık Bilge, Hamza Adiyaman- İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.