banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri Şanlıurfa Balıklıgöl

Ramazanın ilk günü havalar nasıl olacak? Urfa en sıcak il!

Bu gece kılınacak olan ilk teravi ve kalkılacak olan ilk sahurla Tüm türkiye'de ramazan ayı orucu başlıyor. peki sıcak günlerin başladığı haziarn ayında ilk gün havalar nasıl olacak? hava sıcaklığı kaç derece olacak? ramazanda hava durumu nasıl? Oruçta sıcaklık kaç derece? Urfa'da havalar nasıl olacak? ramazanın ilk günü Şanlıurfa'da hava durumu nasıl olacak? detaylar haberimizde...


Yapılan son değerlendirmelere göre ülke genelinde hava sıcaklığında önemli bir değişikliğin olmayacağı, mevsim normalleri civarında, yer yer üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.
Türkiye genelinde hava durumu


Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın güney ve doğusu, İç Anadolu'nun doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri ile Ankara ve Eskişehir'in kuzey kesimlerinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda yer yer toz taşınımı bekleniyor.

Kuvvetli Rüzgar Uyarısı: Rüzgarın; Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-70 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Toz Taşınımı Uyarısı: Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda toz taşınımı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (hava kalitesinde azalma, görüş uzaklığının düşmesi, vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

URFA'DA 5 GÜNLÜK HAVA TAHMİNİ:



BÖLGELERİMİZDE HAVA

Marmara: Parçalı ve çok bulutlu, zamanla güney ve doğu kesimlerinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.            

Ege: Az bulutlu, iç kesimlerinin yer yer parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Akdeniz: Az bulutlu ve açık, zamanla doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Doğu Akdeniz'in iç kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İç Anadolu: Az bulutlu, zamanla parçalı ve yer yer çok bulutlu, bölgenin doğusu ile Ankara ve Eskişehir'in kuzey kesimlerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu: Parçalı, yer yer çok bulutlu, zamanla yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin güneydoğusunda yer yer toz taşınımı görüleceği tahmin ediliyor.

Güneydoğu Anadolu:   Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra doğusunun aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin doğusunda toz taşınımı görüleceği tahmin ediliyor.

Bazı İllerde Hava:

İstanbul parçalı ve çok bulutlu  25,

Bursa    parçalı ve çok bulutlu 27,

İzmir az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu 31,

Adana   az bulutlu ve açık 30,

Antalya az bulutlu ve açık 27,

Ankara az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu 26,

Konya   az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu 26,

Bolu parçalı ve çok bulutlu  22,

Amasya  parçalı ve çok bulutlu 26,

Samsun parçalı ve çok bulutlu    23,

Trabzon parçalı ve çok bulutlu   22,

Elazığ az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu 28,

Erzurum az bulutlu, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 20,

Diyarbakır az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve çok bulutlu  32,

Gaziantep az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 31,

Siirt az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve çok bulutlu  31,

Şanlıurfa az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 35   (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.