banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Urfa İsot Çömleği Beştepe Millet Camii

Türkiye’nin ev sahipliğinde düzenlenen ve 2 gün sürecek olan G-20 zirvesi ile ilgili açıklamalarda bulunan Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Van Şubesi, Türkiye’nin emperyalist ve kapitalist ülkelerle aynı safta durmak yerine D-8'i yeniden canlandırıp  D-60 ve D-160'ı kurmak için harekete geçmesi gerektiğine dikkat çekti.

AGD tarafından yapılan açıklamada, “Türkiye, emperyalist ve kapitalist ülkelerle aynı safta durmak yerine D-8'i yeniden canlandırıp  D-60 ve D-160'ı kurmak için harekete geçmelidir. Yeryüzünün adalete, barışa ve kardeşliğe ihtiyacı vardır. Bu ancak yeni bir dünyanın kurulması ile mümkün olacaktır. Bizler Anadolu Gençlik Derneği mensupları olarak Antalya'da yapılan G-20 zirvesinin başta Suriye olmak üzere, ülkemize, bölgemize ve insanlığa yeni zararlar, kan ve gözyaşı getireceğinden endişe ediyoruz.” denildi.

“Dünyada en zengin yüzde 1'lik kesimin elinde 110 trilyon dolar var”

Dünyada yaşayan 7 milyar insandan yaklaşık 1 milyarının her gece aç yattığının ifade edildiği açıklamada, “Bir buçuk milyar insanın sağlıklı içme suyu yok. En zengin 85 kişinin serveti en yoksul 3 buçuk milyar insanın toplam mal varlığına denk. Dünyadaki açlığı önleyebilmek için 100 milyar dolar yeterliyken en zengin yüzde 1'lik kesimin elinde 110 trilyon dolar var. Bu para dünyanın en yoksul 3 buçuk milyar insanının mal varlığının 65 katına denk düşüyor. Dünyadaki bu çarpıklığın sebebi faize dayalı küresel ekonomik sistem ve insanın servet  yığma tutkusu. Bu sistemi başta ABD, İngiltere, Fransa, Rusya ve Çin olmak üzere aralarında Türkiye'nin de olduğu G-20 denilen ülkelerin birlikte belirlediği politikalar işletiyor. Görünürde 20 ülkenin aldığı kararlar 7 milyar 300 milyon insanı ilgilendiriyor ve dünyanın en yoksul yarısı için yaşamı daha da ağırlaştırıyor.” ifadelerine yer verildi.

“Dünyada işlenen zulümlerin temelinde G-20 ülkeleri var”

Dünyadaki silah ticaretinin yüzde 68'inin G-20 üyesi 3 ülke tarafından kontrol edildiği belirtilen açıklamanın devamında ise şu ifadeler kullanıldı: “G-20 ülkelerinin içerisinde asıl belirleyici olanlar ABD, İngiltere, Fransa, Rusya, Kanada, Almanya, İtalya ve Japonya'nın oluşturduğu 8 ülke. Kim ne derse desin dünyada zenginin daha zengin, yoksulun daha yoksul olmasına bu ülkelerin izlediği politikalar yol açıyor. Dökülen kanın, gerçekleşen savaşların ve terörün arkasında bu ülkelerin kirli stratejileri var. Büyük Ortadoğu Projesi, Arap Baharı, Irak'ın işgali, Suriye iç savaşı, Afganistan, Yemen, Libya, Sudan'ın bölünmesi, Somali'de açlık, terör eylemleri, mülteci sorunları, bütün bu hadiselerin ardında bir avuç zenginin aç gözlülüğü var ve G-20 de bu süreci işleten politikaları belirliyor.” (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.