banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Urfa Haber Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri

Türkiye'den Filistin'e Koronavirüs İçin Nakdi Yardım

26 Haziran 2020 CUMA Resmî Gazete Sayı : 31167 
MİLLETLERARASI ANDLAŞMA 
Karar Sayısı: 2663 
25 Haziran 2020 
Recep Tayyip ERDOĞAN CUMHURBAŞKANI 
Hazine ve Maliye Bakanlığınca Temsil Edilen 
TÜRKİYE CUMHURİYETİ HÜKÜMETİ  ve  FİLİSTİN DEVLETİ HÜKÜMETİ  arasındaki  11.. 16/2020 tarihli HİBE ANLAŞMASI 
Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından temsil edilen Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti, (bundan sonra “Donör” olarak anılacaktır) ve Filistin Devleti Hükümeti, (bundan sonra “Alıcı” olarak 
anılacaktır; bundan sonra birlikte “Taraflar” olarak anılacaktır.) 

Taraflar arasındaki tarihsel ve kültürel bağlar ile uzun süredir var olan dostane ilişkiler 
çerçevesinde, Taraflar arasındaki dostane ilişkilerin güçlendirilmesi ve daha da geliştirilmesini dileyerek, 
Aşağıdaki şekilde anlaşmışlardır. 
MADDE-1 
Finansal Katkının Amacı ve Miktarı 1.1 Donör, iç hukuku ve yıllık bütçe ödenekleri çerçevesinde, Alıcıya 5 milyon ABD Dolarını aşmayacak şekilde hibe nitelikli bir finansal katkı (bundan sonra "Hibe” olarak anılacaktır) sağlayacaktır. 
1.2 Alıcı Hibeyi, bütçe finansmanı amacı için kullanacaktır. 
1.3 Hibe, Alıcının mali kuralları, idari düzenlemeleri ve uygulamalarına uygun olarak 
denetlenecektir. 
MADDE-2 
Hibenin Ödenmesi 2.1 Hibe tutarı, tek dilim halinde ödenecektir. 
2.2. Alıcı tarafından yapılacak başvuru üzerine, Hibe miktarı Donör tarafından mümkün olan en kısa sürede Alıcının aşağıda verilen hesabına ödenecektir. 
Banka Adı : Arab Bank - Palestine-Ramallah-Masyon Hesap Adi : Office of the President Hesap Numarası : 9090-673680-510 IBAN 
: PsO8ARAB000000009090673680510 Para Birimi :ABD Doları 
2.3 Alıcı işbu Hibe Anlaşmasının hüküm ve icrasına bağlı olarak Türkiye Cumhuriyeti dışındaki tüm vergi ve diğer kamu giderleri ile hibe kullanımları ile bağlantılı olarak oluşabilecek tüm transfer ve kur değişim maliyetlerini karşılayacaktır. Donör her ne ad altında olursa olsun hibe tutarı dışında doğrudan veya dolaylı herhangi bir ek maliyeti karşılamayacaktır. 
MADDE-3 
Tadilat ve İlave Düzenlemeler İşbu Hibe Anlaşması, Tarafların karşılıklı yazılı onayı ile herhangi bir zamanda tadil edilebilir. Tadilat(lar) işbu Hibe Anlaşması’nın 6. maddesinde belirtildiği şekilde yürürlüğe girecektir. 
MADDE-4 
Uyuşmazlıkların Çözümlenmesi İşbu Hibe Anlaşmanın yorumlanması veya uygulanmasına ilişkin herhangi bir uyuşmazlık dostane bir şekilde çözümlenecektir. 
MADDE-5 
İletişim Taraflardan birinin diğerine yapacağı tüm iletişim İngilizce dilinde ve yazılı olacak ve aşağıda belirtilen adreslerden birine elden, faks yolu ile veya alındı teyidi içerir taahhütlü posta yolu ile iletildiği zaman uygun şekilde iletilmiş olarak kabul edilecektir. 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.