banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Urfa Haberleri Şanlıurfa Balıklıgöl Yetim Der

Türkiye'de 2 Nisan İtibariyle Covid-19'dan Ölenlerin Sayısı 356 Oldu

Konu ile ilgili olarak sağlık bakanlığı web sayfasında yayınlanan bilgilere göre bugün yapılan 18 bin 757 Korona Virüs test sonucunda 2 bin 456 kişinin testi pozitif çıktı. Bugünkü pozitif vakalarla birlikte toplam vaka sayısı 18 bin 135'e çıktı.

Ayrıca bugün Koronavirs salgını dolayısıyla hayatını kaybeden hasta sayısı 79 olurken, bugüne kadar bu salgın dolayısıyla hayatını kaybeden hasta sayısı toplam 356 olarak kayıtlara geçti.

Bugün açıklanan yeni verilere göre Bin 101 kişinin yoğun bakımda olduğu belirtilirken bunların 783 kişisi entübe olduğu belirtildi.

Günlük iyileşen hasta sayılarının tplamı ile ilgili de bilgileri paylaşan bakanlık, Bugüne kadar hastalığa yakalandıktan sonra iyileşerek taburcu olanların sayısı 415 olarak açıkladı.

İŞTE BUGÜN AÇIKLANAN TABLO:

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Sosyal medya hesabından verdiği bilgilere göre  bugün hayatını kaybeden 79 kişinin yüzde seksen ikisinin 60 yaşını Aşan kişiler olduğunu da bu açıklamasında ekle de hemen Detaylara bakacak olursak 2 Nisan 2020 tarihindeki Corona virüs testi sayısı ve bakar sayılarına bakacak olursak Bugün toplamda son 24 saat içinde 18757 kişiye test yapıldı ve bu testlerden toplamda 2456 sı pozitif çıktı ve 79 kişi daha az önce de belirttiğim gibi yüzde seksen ikisi 60 yaşın üzerinde olan 79 kişi de hayatını kaybetti bugün açıklanan rakamlar ile birlikte hemen genel bilançoya bakacak olursak toplamda yapılan test sayısı 125556 oldu ve toplam vaka sayısı da Türkiye için 18.135 olarak kayıtlara geçmiş durumda toplamda hayatını kaybedenlerin sayısı 356 oldu yoğun bakımda bulunan hastası 1101 olarak belirlendi ve Entübe edilen hasta sayısı da 783 olarak 2 Nisan 2020 tarihinde kayıtlara geçmiş durumda Tabii ki bu Acı bilanço veriyoruz ama Sevindirici haberler de geliyor toplamda iyileşen hasta sayısı ise 415 olarak kayıtlara geçmiş durumda ve bugün itibariyle 82 yeni hastada tedavileri tamamlandı onları iyileşme süreçleri tedavi süreçlerini tamamladılar ve iğrençler bugün itibariyle onlar da taburcu edildiler ve evlerinde kendi Karantina süreçlerine devam edecekler.

Televizyon programında  sosyal izolasyon ne kadar önemli olduğunu konusundaki bir sorya cevap veren Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Köksal Yuca şunları söyledi: "Şimdi ben Amerika'dan örnek vermek istiyorum. Şu anda Amerika bu konu ile ilgili yeni Merkez olma yolunda. Vakası çok arttı. Orada verilen mesaj Önümüzdeki birkaç ay içerisinde yaklaşık ölümlerin 250.000 bulabileceği söyleniyor. İtalya'da Hani daha önceki merkezlerden İtalya'da vaka sayısının 13 bin civarında Ölüm Var. Bizim burada Doktor arkadaşlarım hocalarımız vefat ettiler. Yani gerçekten bilim insanları olarak halkımızdan rica ediyoruz. sahada canla başla mücadele eden, ailesini görmeyen çocuklarını görmeyen karı koca,  eşler birlikte hastaneye gidip çocukların evde bırakan, özveriyle çalışan insanlarımız var. burada biraz daha halkımızdan özveri bekliyoruz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.