banner2
Öne Çıkanlar Urfa Yetim Der Onur Bilgen ilçe Mardin

Türkiye darbeye karşı meydanlarda

Dün yaşanan darbe girişimi sonrası Türkiye genelinde halk meydanlara inerek, gece boyunca darbecilere karşı tepkisini ortaya koydu. Gün içerisinde ülkenin her yerinde gösteriler devam ederken, Hükumet yetkililerinin halka yaptığı gece nöbeti çağrısı üzerine ülkenin dört bir tarafında yeniden meydanlara inen halk kitleleri, gece saatlerinde de gösterilerine devam ediyor.

Diyarbakır

Diyarbakır’da darbe girişimini protesto eden halk gösterilerine gece saatlerinde de devam ediyor.

Türkiye’de yaşanan darbe girişimi nedeniyle sokaklara dökülen halk tepkisini gece saatlerinde de devam ettiriyor. Diyarbakır’da da sokaklara çıkan halk protestolarına AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı önünde devam ediyor.

Sık sık tekbir ve salavat getiren halk, ‘Zalimler için yaşasın cehennem, dik dur eğilme bu ümmet seninle, vur vur inlesin Pensilvanya dinlesin’ sloganları attı.

Mısır’daki darbeden sonra sembol haline gelen ‘Rabia’ işareti yapan halk, darbecilere karşı dik duruşunu sergiliyor.

Darbe gösterisine karşı zaferin sevincini yaşayan halk, çalınan marşlar eşliğinde halay çekti.

Diyarbakır-Silvan

Silvan’da darbeye karşı gösteri için bir araya gelen halkın, ellerinde taşıdıkları bayraklarla PTT Meydanındaki bekleyişleri sürüyor.

Saat 21.00'dan itibaren PTT Meydanında sloganlar eşliğinde toplanan halk, nöbet beklemeye devam ediyor.

Protesto eylemine Silvan Müftüsü Hüseyin Özdemir, HÜDA PAR İlçe Başkanı Sıtkı Batı ve AK Parti İlçe Başkanı Nimet Aksoy'da katıldı.

Adıyaman-Kahta

Kahta’da HÜDA PAR ilçe Başkanı Bedir Elçi önderliğinde yürüyüşe geçen kalabalık Hüda Parlılardan oluşan grup, '' Kahrolsun Darbeciler '' Darbeye Karşı omuz omuza '' Dik dur Eğilme Bu Ümmet Seninle '' Yaşasın Zalimler İçin Cehennem '' sloganları atarak cadddelerde darbecileri protesto etti.

Hüda Parlılar Kahta AK Parti ilçe teşkilat binası önünde ‘Darbeye karşı meydanda kal nöbeti’ne katıldı.

Batman

Batman’da darbe girişimini protesto sırasında hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Batman’da Valilik önünde toplanan binlerce kişi, darbe girişimini protesto sırasında hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Türkiye’de yaşanan darbe girişimini protesto etmek için erkek-bayan, genç-yaşlı ve çocuklardan oluşan binlerce Batmanlı, Turgut Özal Bulvarı üzerinde toplanarak, toplu olarak kıldıkları Yatsı Namazının ardından darbe girişimini protesto sırasında hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazını kılınarak dualar edildi. Protesto gösterisi devam ediyor.

Mardin

Mardin halkı, darbe girişiminin ikinci günde de meydanları boş bırakmadı. Mardin’de meydanları dolduran binlerce kişi, sık sık tekbirler çekti, sloganlar attı.

Meydanları dolduran halka hitap eden HÜDA PAR GİK Üyesi Mahmut Kılınç, “Darbe teşebbüsünün duyulduğu ilk andan itibaren Türkiye genelinde tüm teşkilatlarımızla, tüm üye ve gönüllülerimizle meydanlara indik ve terk etmedik. Çünkü tarihte bir defa meydanları terk ettik o da bize çok pahalıya mal oldu. Hz. Muhammed (s.a.v) okçular tepesine yerleştirip onlara o tepeyi ter etmemelerini söylediğini hepiniz tarih kitaplarında okumuşsunuzdur. Okçular Peygamber’in (s.a.v) tavsiyelerine uymayıp tepeyi terk edince 70 küsur sahabe şehit oldu ve birçok sahabe de yaralandı. Bundan dolayı biz, dün darbe teşebbüslerinin ilan edildiği andan itibaren bütün kardeş ve bacılarımıza meydanları terk etmemelerini söyledik. Eğer biz bugün meydanları terk edersek Uhud’ta Müslümanların uğradığı akıbete uğrarız. Tehlike hala geçmiş değildir. Bu yüzden bu darbe teşebbüsünde bulunan çeteler cezalandırılıncaya kadar meydanları terk etmeyeceğiz.” dedi.

Binlerce kişinin bulunduğu meydanda bekleyiş devam ediyor.

Kızıltepe

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde ise AK Parti İlçe Teşkilatı’nda darbeye karşı gece nöbeti tutulmaya devam ediliyor. Parti binası önünde bir açıklama yapan AK Parti Kızıltepe İlçe Başkanı Murat Durgan, şunları söyledi; “Ülkemizde her alana karışan bir paralel çetenin giriştiği bu darbe teşebbüsünü kınıyoruz. Şerden hayır doğar mantığıyla bundan da çok hayır çıkacağını umuyoruz. Sonun başlangıcı diyoruz buna. İnşallah ülkemiz bu şerden de hayırlı bir şekilde çıkacak. Ülkemiz yaşanan bu sıkıntıları dizginleyecek. Bu paralel çetenin de sonu gelecek. Eskiden valiler darbecilere selam çakıyordu bu sefer valiler bürokratlar herkes darbecilere tokat çaktı. Gerçekten darbe tarihinde böyle şeyler görülmemiştir. Tugay Komutanı Vali beyi arıyor diyor ki ‘Ben sıkıyönetim komutanıyım.’ Vali bey gerçekten dediğim gibi tokadı çakıyor ve gelip ben seni alacağım diyor.”

Ağrı

Dün yapılan darbe kalkışmasına karşı Ağrılar bugünde 7'den 70'e sokaklara döküldü. Valilik önünde toplanan vatandaşlara Vali Musa Işın bir konuşma yaptı.

Darbeye karşı bir araya gelen Ağrılılar Akşam namazında Merkez Camiinde toplandı. Namazın kılınmasının ardından dün hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Daha sonra 7'den 70'e cadde ve sokaklara dökülen Ağrılılar, Ağrı Valiliği önüne yürürken sık sık tekbir ve salavatlar getirerek darbe girişiminde bulunan Paralel Yapıyı lanetlediler.

Valilik binası önünde toplanan halka Ağrı Valisi Musa Işın bir konuşma yaptı.

Tüm Türkiye'de olduğu gibi Ağrı'da da ölümüne savunmaya geçtiklerini kaydeden Vali Musa Işın, minarelerden halka çağrı yaptıklarını söyledi.

Coşkulu kalabalığa konuşan Vali Musa Işın, halkın iradesinin darbenin önüne geçtiğini belirterek şunları söyledi:

"Baktım ki ortalık karışık hemen Valiliğe geldim, Emniyet Müdürümüze " Minarelerden sizlere çağrı yaptık, "Koşun gelin, milli iradeye sahip çıkın, darbecilere fırsat vermeyin" siz de koşa koşa geldiniz. Yolunuz açık olsun Allah dünya ve ahiret saadeti nasip etsin. Eğer halkımız olmasaydı bu aşağılık herifler bu işi başaracaklardı. 1960'da 80'de bunlar darbe yaptılar halk evindeydi. Bu sefer de bu halk korkaktır, kuzudur dediler. Siz dün kuzu olmadığınızı kurt olduğunuzu gösterdiğiniz. Eskiden darbeler yapıldığında ezanlar susturulurdu, dün Ağrı'da ezanlarla birlikte darbe susturuldu."

Sık sık sloganlarla konuşmasını bölünen Vali Işın'a halk, "Musa burada firavunlar nerede" sloganını attılar.

Mersin

Mersin’de darbe girişimine karşı Cumhuriyet Meydanı’nı tıklım tıklım dolduran Mersin halkına Vali Özdemir Çakacak hitap etti.

Vali Özdemir Çakacak, dün teşebbüs edilen ve kısa süre içerisinde püskürtülen darbe girişimine karşı Cumhuriyet Meydanı’nı tıklım tıklım doldurarak iradelerine sahip çıkan on binlerce Mersinliye teşekkür etti.

Vali Çakacak “Milletin iradesinin üzerinde hiçbir güç yoktur. Bu meydanlar artık demokrasi meydanıdır. Bu meydanlarda toplanın. Bütün siyasi teşkilatlarımıza, sivil toplum kuruluşlarımıza ve yüce milletimizin değerli evlatlarına teşekkür ediyorum. Sizler bu meydanlarda oldukça bizler de görevimizin başında, bu Devletin ve Milletin daha da yüceltilmesi noktasında elimizden ne geliyorsa sonuna kadar yapacağız. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın” şeklinde konuştu.

Van

Darbe girişimine karşı sokaklara dökülen Van halkı, tepkisini gece saatlerinde de devam ettiriyor.

Sokaklara çıkan Vanlılar dün gece olduğu gibi bu gece de protestolarına Valilik önündeki Beşyol Meydanı’nda nöbet tutmaya devam ediyor.

Türkiye’de yaşanan darbe girişimini protesto etmek için kadın-erkek, genç ve yaşlılardan oluşan yüzlerce Vanlı, sık sık tekbir ve salavat getirerek, ‘Zalimler için yaşasın cehennem’, ‘Dik dur eğilme bu ümmet seninle’ ve ‘Darbeler halkı sindiremez ’ sloganları attı.

Sabaha kadar süreceği belirtilen protestolar, aralılarla platforma çıkan STK temsilcilerinin kısa konuşmalarıyla devam ediyor.

Şanlıurfa

Darbe girişimine karşı hükümetin sokağa inme çağrısının ardından Şanlıurfa halkı, yediden yetmişe sokağa inerek nöbet beklemeye başladı. Rabia Meydanı ve Abidiye Kavşağı civarındaki tüm caddelerde trafik kilitlendi.

Dün gece bir grup askerin gerçekleştirmek istediği darbe girişiminde hayatını kaybedenler için binlerce kişinin katılımıyla Rabia Meydanında gıyabi cenaze namazı kılındı.

Gıyabi cenaze namazına, Şanlıurfa AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Lokman Yalçın, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci ve ilçe müftüleri katıldı.

Eyübiye İlçe Müftüsü Adem Bodur kıldırdığı gıyabi cenaze namazının sonunda ise Haliliye İlçe Müftüsü İ. Halil Okulu dua yaptı. Dua esnasında toplanan halkın gözyaşlarına hâkim olmadığı görüldü.

Gıyabi cenaze namazı sonrasında AK Parti Milletvekili M. Ali Cevheri, Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, ve Suriyeli âlim Şeyh Ebul Hüda birer konuşma yaptı.

Şanlıurfa’da gerekli tüm önlemlerin alındığını belirten Vali Tuna, hiçbir olumsuzluğa izin vermeyeceklerini, tüm Urfa halkının bu konuda rahat olmasını söyledi.

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanlığının çağrısıyla il başkanlığında toplanan üye ve gönüllüler, Rabia meydanına kadar kortej yürüyüşü gerçekleştirdi. Yol boyunca tekbir ve slogan atan kalabalığa halkın da destek verdiği görüldü. Darbe karşıtı atılan sloganlarla Rabia Meydanına gelen HÜDA PAR grubu, burada bir basın açıklaması düzenledi.

Basın açıklamasını okuyan HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Lokman Yalçın, halkın iradesine darbe yapan hainlerin tuzaklarının, halkın dirayetiyle bertaraf edildiğini belirterek, “Bizler HÜDA PAR olarak darbenin ve darbecilerin karşısında, tüm halkımızın, değerlerinin ve hürriyetinin yanındayız. Allah’ın yardımı ve tüm halkımızın azmi ve dirayetiyle bu hainlerin tuzaklarının boşa çıkmasına vesile olmuştur. Allah’ın izniyle bu azim ve kararlılığı son ana kadar sürdüreceğiz.” ifadelerini kullandı.

HÜDA PAR üyesi Mehmet Karaaslan’ın İstanbul’da Boğaz köprüsünde katledilmesine de değinen Yalçın, son olarak şöyle konuştu: “ Darbecilere pabuç bırakmama adına halkın ortaya koymuş olduğu destansı direnişte, parti üyemiz Mehmet Karaaslan başta olmak üzere hayatını kaybeden tüm kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar, ailelerine sabrı cemil niyaz ediyoruz. HÜDA PAR olarak tüm teşkilatlarımız ve üyelerimiz ilk andan itibaren meydanlara inerek göstermiş oldukları bu tepkiyi, tehlike tamamen ortadan kalkıncaya kadar devam edecek ve halkımızla yan yanan omuz omuza meydanlarda olmaya devam edeceğiz.” dedi.

Daha sonra mikrofonu alan Hukukçu-Yazar Av. Emin Güneş, bu darbenin arkasında ABD’nin olduğunu söyleyerek, millete karşı yapılmış bir darbe girişimi olduğunu ifade etti.

Güneş, “Doğrusu bu darbe hükümete karşı değil bu millete, bu milletin değerlerine karşı yapılmıştır. Bu bir gerçektir ki her darbenin arkasında olduğu gibi bunun arkasında da büyük şeytan Amerika vardır. Hiç kimse bunu görmezden gelemez. Bu darbeyi önleyen Rabbimize hamd olsun. Üzerine düşeni yapmış hükümetten de beklenen, milletin yanında durmak olmuştur. Hükümet burada milletin yanında dik durarak üzerine düşeni yerine getirmiştir.” şeklinde konuştu.

İki gündür devam eden darbe protestolarına Suriyeli birçok vatandaş da katıldı. Gruplar şeklinde Arapça ‘Ruhumuzla, canımızla seninleyiz Erdoğan’, ‘Türkiye ve Suriye kardeştir’ sloganlarını atan Suriyeliler, protestolara destek verdi.

Şırnak-İdil

Şırnak’ın İdil ilçesinde Memur Sen ve Eğitim Bir Sen’in tertiplediği ‘Darbeye Hayır Yürüyüşü’ İdil İlçesi HÜDA PAR ilçe teşkilat üyelerinin büyük destek verdiği görüldü.

‘Darbeye Hayır ’ yürüyüşü sat 21.20 sanat sokağında basın açıklaması ile başladı. Basın açıklamasını okuyan İdil Milli Eğitim Şube Müdürü ve Eğitim Bir Sen İlçe Başkanı Mehmet Selim Tepe," Milli iradeye karşı yapılan darbe girişimi milletimizin feraseti ve STK’ların dik duruşu ile püskürtülmüştür. Millete ve iradesine yapılan kalkışma büyük bir mücadele örneği ortaya konularak amacına ulaşmadan engellenmiştir.“dedi.

Şırnak-Cizre

Yatsı namazı sonrası Şah mahallesinde bulunan Kaymakamlık binası önünde toplanan Cizreliler sık sık tekbir ve sloganlar eşliğinde darbeye karşı tepkilerini gösterdi.

Protesto eylemine HÜDAPAR Cizre ilçe teşkilatı üye ve gönüllüleri ile iştirak etti.

Kaymakamlık binası önünde toplanan kalabalık bir müddet tekbir ve slogan attıktan sonra Konak mahallesinde bulunan İlçe Emniyet Müdürlüğü binasına doğru yürüyüşe geçti.

Protesto eylemine bazı vatandaşlar da araçları ile katılarak Emniyet binasına kadar korna çalarak darbeyi protesto etti.

İlçe Emniyet Müdürlüğü binasına varan vatandaşlar burada da sık sık tekbir ve sloganlar atıp darbeyi protesto etti.

Kalabalık burada okunan Kuranı Kerim'in ardından dün geceden beri hayatını kaybedenler için dualar etti. Kalabalık okunan duanın ardından İlçe Emniyet Müdürlüğü binası önünde beklemeye devam ediyor.

Bursa

Dün geceden beri meydanları boş bırakmayan halk bu gece de on binlerle Bursa Fomara Meydanı’na akın etti.

HÜDA PAR Bursa İl Başkanlığı üye ve gönüllerinin de büyük katılım gösterdiği darbe karşıtı gösterilerde özellikle halkın HÜDA PAR üyelerine büyük ilgi gösterdiği gözlendi.

Fomara Meydanı’na gelen yolda, önce araçlarla konvoy oluşturan HÜDA PAR üyeleri daha sonra kortej şeklinde yürüyerek alana giriş yaptı.

Büyük coşkuyla karşılanan HÜDA PAR’lı üye ve gönüllüler tekbirlerle darbeye karşı dik duruşlarını gösterdiler.

Gece boyunca devam eden programda Fomara Meydanı’nda kurulan platformda AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe birer konuşma yaptılar.

Darbenin AK Parti’ye değil bütün Türkiye halkına yapıldığını söyleyen AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun Bursalıları meydanlardan ayrılmamaya davet etti.

On binlerce insanın katıldığı darbe karşıtı gösteriler halen kentin çeşitli yerlerinde devam ediyor (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.