banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Tüm Türkiye Bu Cinayetin Nedenini Merak Ediyor

Bitlis'ten gün içerisinde son dakika bir ölüm haberi geldi. Edinilen bilgilere göre Bitlis'in Güroymak ilçesinde yaşamış merhum Nakşibendî şeyhi Muhammed Ziyaeddin Hoca'nın torunu olan bölgenin tanınmış kanaat önderi Seyda Abdülkerim Çevik, uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Olayın yaşanmasının ardından İçişleri bakanı Süleyman Soylu'nun da taziye mesajı yayınladığı Çevik neden öldürüldü?
Edinilen bilgiye göre olay, Erentepe Mahallesi'ndeki Muhammed Hafit Efendi Mescidi'nde meydana geldi. Y.Ş. isimli şahıs medreseye giderek bilinmeyen bir konudan dolayı burada görüştüğü Çevik'e silahla ateş açtı.

Ağır yaralanan Çevik, ambulansla kaldırıldığı Güroymak Devlet Hastanesi'nde müdahaleye rağmen kurtarılamayıp hayatını kaybetti.

Akşam saatlerinde otopsisi tamamlanan Çevik’in cenazesi hastane morgundan alınarak kar yağışı altında yaklaşık 5 bin kişinin katılımıyla tekbirler eşliğinde Şeyh Abdurrahmani Taği Kabristanında toprağa verildi. 

İşte cinayete ve Çevik'e ait ayrıntılar;

BÖLGEDE TANINMIŞ KANAAT ÖNDERLERİNDENDİ

Bitlis'in Güroymak ilçesinde yaşamış merhum Nakşibendî şeyhi Muhammed Ziyaeddin'in torunu ve bölgenin en tanınan kanaat önderlerinden Abdülkerim Çevik, uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti.

ÖLDÜRÜLMESİNİN ARKASINDAKİ SIR PERDESİ NE?

Türkiye'de önceden de yaşanan İsmailağa Cemaati'ne mensup hocalardan Bayram Ali Hoca ve Hızır Ali hoca vakaları tekrardan akıllara geldi. Bir din aliminin neden öldürüldüğü hep tartışılırken aynı olayın bu kez de Nakşibendi ekolünün çok güçlü olduğu Bitlis'te yaşanması bu soruyu tekraradan hatırlattı.

TERÖR ÖRGÜTLERİNİN CİNAYETİ GERÇEKLEŞTİRDİĞİ DÜŞÜNÜLÜYOR

Hedef alınarak öldürülen Seyda Abdurkerim hoca, bölgedeki kan davalarını bitiren ve aşiretlerin iyi geçinmesini isteyen bir isimdi. Bu olaydan rahatsız olan ve bölgede bulunan terörist çeteler, aşiretler arası husumeti kendi yararlarına kullanarak huzurun olmadığı bölgede daha rahat faaliyet yerine getiriyordu. Bu açıdan olaya bakanlara göre bu cinayetin azmettiricisi terör örgütlerinden başkası değil. 
(Haber7)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.