banner2
Öne Çıkanlar teog news Nihat Çiftçi HAMEDO Candeias

TÜBİTAK destekli Etnobotanik Araştırma Teknikleri Çalıştayı

Koordinatörlüğünü Harran Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölüm başkanı Prof. Dr. Hasan Akan'ın yaptığı, Balıkesir, Bingöl ve Munzur Üniversitelerinin destekleriyle düzenlenen “Etnobotanik Araştırma Teknikleri” çalıştayı, 4 gün boyunca devam edecek.

TÜBİTAK tarafından desteklenen ve online yapılan çalıştayın açılış programına katılan Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik, çalıştayın hayırlı olmasını temenni ederken, akademisyen adaylarından ileriye dönük planlar yaparak hareket etmelerini istedi.

Etnobotaniğin çok kapsamlı bir alan olduğunu söyleyen Rektör Çelik; “2020 sonundan itibaren tıbbi aromatik bitkiler konusunda çalışmalara başladık ve kampüsümüzde ‘Tıbbi Aromatik Bitkiler Vadisi’ kuruyoruz. Hem üretim tesisleri hem de geniş kapsamlı rehabilitasyon merkezi ile Türkiye’de ilk olacak tesisi yakın zamanda faaliyete açmayı düşünüyoruz. Genç bilim kursiyerlerine tavsiyem: akademisyenlik bir sevdadır, daima ilerisi hedeflenen bir çalışma düzenidir. Mutlaka en az bir yabancı dil öğrenin, çok okuma yapın, proje ve fikir üreten bir bilim insanı olun. Böyle kursların devamının gelmesini ümit ediyorum” diyerek kursiyerlere ve eğitmenlere başarılar diledi.

Açılışta selamlama konuşması yapan Harran Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ekrem Bektaş çalıştayın hayırlara vesile olmasını dileyerek, Harran Üniversitesi öncülüğünde yapılan 2. Etnobotanik Araştırma Teknikleri çalıştayının bir sonraki programının yüz yüze olmasını temenni etti.

Biyoloji Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Şahin Toprak ise, özellikle pandemi döneminde şifalı bitkilerin kıymetini daha fazla anlamaya başladıklarını belirterek, düzenlenen çalıştayın çok önemli olduğunu söyledi.

Çalıştayın ilkini Eylül 2020 döneminde yine Harran Üniversitesi’nde yüz yüze yaptıklarını belirten etkinlik koordinatörü Prof. Dr. Hasan Akan; “İlk eğitimimiz verimli geçtiği için bu defaki kursumuzu TÜBİTAK doğrudan destekleme kararı aldı. Eğitimimiz pandemi şartları nedeniyle çevrimiçi yapılmasına karar verildi. Ancak ileriki zamanlarda sizleri Üniversitemizde de ağırlamaktan büyük mutluluk duyacağız. 4 günlük etkinlik süresince; geçmişten günümüze etnobotanik tarihi, Anadolu'nun tıbbi ve aromatik bitkileri ve kullanım şekilleri, geleneksel bitki kullanım şekilleri, etnobotanik çalışma yöntemleri, kurutulmuş bitki koleksiyonculuğu (Herbaryum), etnobotanik çalışmalarda güncel sayısal yöntemler ile örnek etnobotanik çalışmalar başlıklı sunumlar yapılacak” dedi.

Etkinlikte 4 farklı üniversiteden 6 etnobotanik alan uzmanları eğitici olarak görev alacaklar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Abdi 3 yıl önce

2. VE 3. SINIF ÜNİVERSİTELER VAHİM DURUMDA, BÜYÜK BİR ÇIKMAZIN İÇERİSİNDE.. BÖLÜMLER KAPANIYOR.. 3 VEYA 4 YIL SONRA TIP VE DİŞ HEKİMLİĞİ HARİÇ TÜM BÖLÜMLER KAPANACAK.. SANIRIM DİĞER TÜM BÖLÜMLERDEKİ PROF DOÇ VE YRD DOÇ,LARIN HEPSİNİN İŞİNE SON VERİLECEK...YA DA AZARBAYCAN VE RUSYADAKİLER GİBİ AYLIK 2000TL ALIP YATACAKLAR.. ALLAH ŞİMDİDEN YARDIMCILARI OLSUN,.. PİYASADA DA ÇALIŞAMAZLAR BU HOCALARIMIZ ... TÜM EMEKLERİNE YAZIK OLACAK...

Avatar
Keldan Aşireti Lideri 3 yıl önce

Sayin Abdi sacmalama