banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri Şanlıurfa Balıklıgöl

Tramvay hattına park edenlere hapis cezası geliyor

Heykel – Garaj tramvay hattı üzerine park etmek artık 4’üncü ve 13’üncü Asliye Ceza Mahkemeleri’nde alınan kararla TCK’nin ‘Trafik Güvenliğini tehlikeye sokma’ suçu kapsamında ele alınacak ve bu eylemi işleyenler 1 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanabilecek.

Bursa’da kent içi toplu taşıma araçlarının kullanımının yaygınlaştırılması amacıyla hayata geçirilen Heykel – Garaj tramvay hattı, kısa zamanda en önemli ulaşım araçlarından biri haline gelirken, hat üzerine yapılan parkların önüne geçilebilmesi için radikal bir adım atıldı.

Konu, BURULAŞ tarafından yargıya taşınırken, 4’üncü ve 13’üncü Asliye Ceza Mahkemeleri’nde alınan kararla, T1 Tramvay hattı üzerine park edilmesi, kasıt ve taksirle işlenen, TCK’nın ‘Trafik Güvenliğini Tehlikeye Sokma Suçu’ sayılarak hüküm altına alındı. Bu karar doğrultusunda, artık bu suçu işleyen kişi veya kişiler, 1 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanabilecek.

Tramvayın fren ve durma mesafesinin lastik tekerlekli araçlara oranla daha uzun olduğunu hatırlatan BURULAŞ Genel Müdürü Levent Fidansoy, “Bu nedenle demiryolu hattı üzerine park etmiş araç sürücüleri; geçiş, varış, kalkış veya iniş yolları üzerine araçlarını park etmek suretiyle hem kendilerinin hem de üçüncü kişilerin mal ve canlarını tehlikeye atıyor. Türk Ceza Kanunu’na (TCK) göre bu durum ‘Trafik Güvenliğini Tehlikeye Sokma Suçu’ sayılarak, hem kasıt hem de taksirle işlenebilen suç olarak görülmektedir.” dedi.

T1 Tramvay hattına park yapılmaması konusunda vatandaşları sık sık bilgilendirdiklerini ifade eden Levent Fidansoy, “T1 Tramvay hattı üzerinde sürücülerin araçlarını park etmemesi noktasında uyarı tabelaları, pek çok el ilanlarıyla bilgilendirmeler gerçekleştirdik. Ancak tüm bu uyarı ve bilgilendirmelere karşın hat üstünde yapılan parkta son zamanlarda giderek artış yaşandığını gözlemledik. Bunun neticesinde halkın can ve mal güvenliğini ilgilendirmesinden dolayı, hassasiyetle yaklaştığımız bu konuda BURULAŞ olarak, yasal mercilere başvurma kararı aldık ve Cumhuriyet Başsavcılığı’na pek çok kez suç duyurusunda bulunduk.” diye konuştu.

"Duyarlılık bekliyoruz"

Yapılan suç duyurularının 4’üncü ve 13’üncü Asliye Ceza Mahkemeleri tarafından haklı bulunduğuna işaret eden Fidansoy, “Bu mahkemelerde bağlanan karar ile İpekböceği hattı üzerine park edilmesi; kasıt ve taksirle işlenen, trafik güvenliğini tehlikeye sokma suçu sayılarak hüküm altına alındı ve İlgili mercilerce de araç sürücülerine ceza kesildi.” şeklinde konuştu.

Fidansoy, son olarak şu ifadeleri kullandı: “Vatandaşlarımız bu konuya gereken hassasiyeti göstermeli ve bu davranışlardan kaçınmalıdır. Aksi takdirde, hem topluma hem de kendilerine verdikleri maddi veya manevi zararların dışında, trafik güvenliğini tehlikeye sokma suçu nedeniyle hapis cezasına kadar cezalandırılabileceklerini unutmamalıdırlar.”

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.