banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Eyyübiye

Büyük acı! konya'da Kazada Vefat edenler Urfa'da toprağa verildi

Konya’nın Ereğli ilçesinde minibüsün TIR ile çarpışması sonucu hayatını kaybeden 10 kişi Şanlıurfa’da toprağa verildi.


Konya’da dün yaşanan trafik kazasında hayatını kaybeden Şanlıurfalı 10 kişiden 7’sinin cenazesi Yeni Asri Aile Mezarlığında, diğer 3’ünün de Harran Kapı Aile Mezarlığında Toprağa verildi.

İzmir’de kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Mehmet Dedecan’ın taziyesine katılmak üzere Şanlıurfa’dan gelen Dedecan'ın yakınları, taziye dönüşü Faruk Peltek’in kullandığı 63 S 1036 plakalı minibüsle Konya’da TIR’ile çarpıştı.  

Yaşanan elim kazada Şanlıurfalı 10 kişi hayatını kaybederken 4 kişi de yaralandı. Hayatını kaybeden 10 kişinin cenazeleri, Ereğli Devlet Hastanesi’nde otopsileri tamamlandıktan sonra dün akşam Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesine getirildi.

Sabah saatlerinde cenazeler morgdan alınarak öğle namazına müteakiben Yeni Asri Camii’nde kılınmak üzere Yeni Aile Mezarlığına konvoy ile getirildi. Cenaze namazı öncesi camiyi dolduran yakınlarının ağıtlar yaktığı görüldü.

Cenaze merasimine HÜDA PAR il Başkanı Lokman Yalçın, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, milletvekilleri ve birçok STK temsilcisi katıldı.

Kılınan namazının ardından cenazeler Yeni Asri Aile Mezarlığında toprağa verildi.

Yaşanan elim kaza sonucu kendilerini derinden üzdüğünü söyleyen HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Lokman Yalçın, bu ağır musibet karşısında ailelere sabırlar diledi.

Yalçın, “Dün Şanlıurfa’dan İzmir’e taziye münasebetiyle giden 10 hemşerimiz dönüş yolunda Konya Ereğli karayolunda maalesef elim bir kaz sonucu hayatını kaybetti. Bu olay özellikle Şanlıurfa’mız olmak üzere bizleri derinden üzmüştür. Gerçekten çok ağır bir musibettir. Bizler de bu ailelerin acısını paylaşmak için burada bulunuyoruz. Bugün bu cenazelerin defin merasimi vardı. Şu an arkada gördüğümüz mezarlıkta 1’i bayan 6 erkek defnediliyor. Bu mübarek Ramazan ayının içerisindeki bu ağır musibet karşısında acılı ailelere sabır tavsiyesinde bulunuyoruz.” temennisinde bulundu.

Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet dileyen Yalçın, Allah’ın kimseyi bu gibi ağır imtihanlarla imtihan etmemesini temenni ederek şöyle konuştu: “Bu elim kazada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine de sabrı cemil diliyoruz. Rabbim bu şekilde ki ağır imtihanlarla kimseyi imtihan etmesin.”

Hatırlanacağı üzere geçen gün Şanlıurfa’dan İzmir’e kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Mehmet Dedecan’ın taziyesine katılmak üzere yola çıkan Dedecan'ın yakınları, taziye dönüşü Konya’nın Ereğli ilçesindeki karayolunda TIR ile çarpışarak trafik kazası geçirmişti. Yaşanan kazada 10 kişi hayatını kaybetmiş 4 kişi de yaralanmıştı. (Ramazan Casuk-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.