banner2
Öne Çıkanlar teog news mehmet ekinci Nihat Çiftçi Akhisar Belediyespor

Trafik Düzenlemesinde Şanlıurfa Türkiye’ye Örnek Oluyor

Trafik düzeni ve güvenliğinin sağlanmasına yönelik trafik eylem planları, kampanyalar, trafik düzenleme ve denetleme ile bilgilendirme faaliyetlerinin hassasiyetle yürütülmesine yönelik uygulamaların gözden geçirildiği, 2019 Yılı İlk Altı Aylık Değerlendirme Toplantısı, Vali Abdullah Erin başkanlığında, Valilik toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Vali Yardımcısı Bahadır Güneş tarafından organize edilen toplantıya, Haliliye Kaymakamı ve Eyyübiye Kaymakamı Vekili Ali Yılmaz, Karaköprü Kaymakamı Yavuz Güner, İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Eyüp Sabri Kirişçi, Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Can Hallaç, İlçe Belediye Başkan Yardımcıları ile Karayolları 91. Şube Şefliği temsilcisi katıldı.

Şanlıurfa il geneli polis sorumluluk bölgesindeki 2018 yılı son altı ayı ile 2019 yılı ilk altı ayının karşılaştırıldığı bilgilendirmenin ardından, ilgili kuruluşların yapılan çalışmalara gerekli desteğinin sağlanması amacıyla görüş alışverişinde bulunuldu.

Şanlıurfa’da trafik düzeni ve güvenliğinin sağlanmasına yönelik trafik eylem planları, kampanyalar, trafik düzenleme ve denetleme ilgili çalışmaların, Türkiye’deki diğer illere örnek olacak şekilde yürütüldüğünü ifade eden Vali Erin, güçlü bir koordinasyon ile ilgili tüm kurumların bu çalışmalara dâhil olmasını sağladıklarını söyledi.

Türkiye’de 2018 yılında toplam 6 bin 685 kişinin trafik kazalarında hayatını kaybettiğini, 310 bin kişinin çeşitli şekillerde yaralandığını, 46,5 Milyar TL ekonomik kayıp olduğunu ifade eden Vali Erin, “Bu büyük bir kayıptır. Dolaysıyla hayata geçirdiğimiz kampanyalar, alınan fiziki tedbirler, ceza uygulamaları ve bilinçlendirme faaliyetlerini hep birlikte gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

Trafik kazalarının önlenmesi amacıyla uzun yola çıkmadan önce sürücülere trafik kurallarının anlatıldığı ve dinlenme imkânı buldukları trafik uygulama noktalarında oluşturulan “Yaşam Tüneli” uygulamasının ilkinin Şanlıurfa’da da İl Emniyet Müdürlüğü’nün kendi imkânlarıyla oluşturulduğuna değinen Vali Erin, bu uygulamada da yerel yönetimlerin desteğiyle yeni noktalarda da bu uygulamayı hayata geçireceklerini söyledi.

Okulların bulunduğu güzergâhlarda ve yaya trafiğinin yoğun olduğu yerlerde yaya geçidi uygulamalarının hassasiyetle uygulanması talimatını veren Vali Erin, 2018 yılı ikinci altı ayı ile 2019 yılı ikinci altı ayı arasındaki bir yıllık süreçte alınan trafik tedbirleri sonrası ortaya çıkan kaza, ölümlü ve yaralamalı olayların istatistik değerlendirmesini yaptıktan sonra, “Biraz tedbir insanların hayatını koruyabiliyor. Allah’ın takdiri ayrı konu ancak insanların sağlıklı bir şekilde çoluk çocuğuyla hayata devam etmelerine vesile olmuş oluyoruz. Bunun da insanlık adına yapabileceğimiz en hayırlı işlerden bir tanesi olarak değerlendiriyoruz” dedi.

Trafik konusunda hayata geçirilen uygulamaların ve istatistik bilgilerinin belirli sürelerde İçişleri Bakanlığı’na iletildiğini ve diğer illerle yapılan kıyaslamalarda Şanlıurfa’nın hangi sırada olduğunun ortaya çıkacağını kaydeden Vali Erin, bu sıranın daha iyi yerde olması için ilgili kurum kuruluşların üzerlerine düşen görevi fazlasıyla yerine getirmelerini rica etti.

İl genelinde trafikle ilgili çalışmaların değerlendirilmesi ve eksikliklerin tespit edilerek çalışmaların hızlandırılması amacıyla kararların alındığı toplantı, Vali Erin’in yaptığı değerlendirmenin ardından sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
urfali 5 yıl önce

Gercekten Urfamiz ulasim konusunda Turkiyeye ornek. Urfaya gelen yerli turistler bunu heryerde anlatiyor. Buradan Ulasim Daire Baskani sn. Mehmet Can Hallac Beye tesekkur ederiz. Uluslarasi bilgi birikimine sahiptir.