banner2
Öne Çıkanlar Urfa Sanlıurfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

TKDK YATIRIMCISINA FİNANS ÇÖZÜMÜ


TKDK Şanlıurfa İl Koordinatörlüğü yetkilileri ile Tarım Kredi Kooperatifleri bölge temsilcilerinin katıldığı toplantıda,yatırımcılara kredi desteği verecek bu protokol hakkında bilgiler paylaşıldı. Toplantıya TKKB Gaziantep Bölge Müdürü Mehmet AKSOY, Bölge Müdür yardımcısı Raif ATAYIK ve Şanlıurfa merkez ve ilçe Kooperatifleri temsilcileri ile İl Koordinatörümüz Dr. Sadık YETİM ve birim amirleri, kıdemli uzmanlar katıldı.
İl Koordinatörü Dr. Sadık YETİM kurumçalışmaları ve IPARD programı kapsamında desteklenen yatırımlar hakkında sunum yaptı. Dr.YETİM yaptığı açıklamada;  “AB Komisyonu tarafından 27 Ocak 2015 tarihinde imzalanan IPARD II programının önümüzdeki aylarda başlayacağını, IPARD I programında desteklenen mevcut sektörlerin desteklenmeye devam edeceğini, ancak IPARD I’den farklı olarak tarımsal işletmelere destek kapsamında, manda sütü üretimi, yumurta tavukçuluğu, kaz yetiştiriciliğiKırsal Altyapı hizmetleri, Yenilenebilir Enerji, Makine parkları ve mantar yetiştiriciliğinin de destekleneceğini söyledi.”
Dr.YETİM; Tarım Kredi kooperatifinin yatırımlarımıza vereceği finans desteğini çok önemsediğini ve Şanlıurfa’ya yatırım yapacak olan yeni yatımcıların bu protokolle yatırımın kalan kısmı için kredikullanabileceklerini söyledi.
TKKB Gaziantep Bölge Müdürü Mehmet AKSOY da “ İki kurum arasında imzalanan protokol ile hem başvuru aşamasında hem de sözleşme sonrasında Tarım Kredi Kooperatiflerimizin yatırımcılarımıza kredi kullandırabileceğini belirtti. Tarım Kredi Kooperatiflerinin Ziraat Bankası gibi sübvansiyonlu kredi kullandırma yetkisinin olduğunu ve bu kredilerden TKDK’ya başvuru yapacak yatırımcıların da faydalanması yolunun açıldığını belirtti. Tarımsal amaçlı yatırımlara kooperatif olarak gerek ayni gerekse nakti konuda her türlü finansal destekleri verdiklerini söyledi.”



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.