banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Teknik Direktör Cihat Arslan Taşlıdere Şanlıurfalı Belediye

TİNGADER’den Hatmi Şerif ödülü

TİNGADER (Tüm İnternet Gazeteciliği ve Gazeteciler Derneği) tarafından, Türklere Batı Anadolu’nun kapısının açıldığı Miryokefalon Zaferi’ne katılan ecdadımız için okunan Hatmi Şerif nedeniyle Isparta Müftüsü Bayram Şahin’e plaket verildi.
Isparta Müftülüğü Nikâh Salonu’nda düzenlenen ve TİNGADER Genel Sekreteri Hasan Sadi Kahyaoğlu’nun sunumunu yaptığı törende konuşan TİNGADER Genel Başkanı Mehmet Ali Çelik, 1176'da gerçekleşen ve Türklere Anadolu’nun mührünün kazanıldığı Miryokefalon Savaşı’nın yerinin hala tescillenemediğini söyledi. Aradan 845 yıl geçmesine rağmen bu önemli zaferin nerede kazanıldığına ilişkin kesin bir karar olmamasına rağmen elde edilen kanıtlara göre Isparta’nın ön plana çıktığını vurgulayan Çelik, “İki yıldan beri öncüsü olduğumuz mücadelemizin artık sonuna yaklaştık. Bütün bulgular Isparta’yı gösteriyor. Türk Tarih Kurumu’nun, bu zaferin kazanıldığı yerin Isparta il sınırları içerisinde olduğunu tescil edeceğine inanıyoruz.” dedi.
Bu önemli zaferin Isparta topraklarında kazanıldığını tescil etmek için Isparta’nın dinamiklerini seferber etmeye çalıştığını hatırlatan Çelik, “Arzu ettiğimiz desteği görmemize rağmen şükürler olsun bugün artık tescil konusunda hedefimize ulaşmak üzereyiz. Allah’ın izniyle Miryokefalon Zaferi’nin 846’ncı yılını tescillenmiş şekliyle Isparta’ya kutlayacağız. Bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” ifadesini kullandı.
TİNGADER Genel Başkanı Çelik, Isparta Müftüsü Bayram Şahin’e bu önemli zaferde görev alan ecdadımız için Hatmi Şerif okunmasını teklif ettiğini, Müftü Şahin’in de olumlu yaklaşarak Miryokefalon Zaferi’nin 845’inci yılı dolayısıyla 845 Hatmi Şerif okuttuğunu ve dualarının da camilerden yapıldığını söyledi.  Çelik, Miryokefalon Zaferinin 845.yıl dönemi nedeniyle Isparta genelinde, tüm camilerde aziz şehitlerimizin ruhlarına ithaf olunan 845 Hatmi Şerif için İl Müftüsü Bayram Şahin’e ve din görevlilerine teşekkür etti.
 Genel Başkan Çelik, Miryokefalon Zaferi’nin yıl dönümü münasebetiyle yaptıkları etkinliklere katkılarından dolayı İl Müftüsü Şahin’e zaferin hatırası olarak plaket takdim etti.
ECDADIMIZIN HAKKINI ÖDEYEMEYİZ
Isparta Müftüsü Bayram Şahin ise, Miryokefalon Savaşı’nın önemine değinerek, “Tabi ki ecdadımızın hakkını ödeyemeyiz. Ama bundan sonra Miryokefalon Zaferi için her yıl 846, 847 şeklinde Hatmi Şerifler okutacak ve bunu geleneksel şekilde devam ettireceğiz. Söz konusu plaketi bütün müftülük çalışanlarımız adına alıyorum. Bizler de İl Müftülüğü olarak bulunduğumuz yerin önemini, hem manevi coğrafya hem fiziki coğrafyayı önemseyen bir kurumuz. Miryokefalon Savaşı’nın Isparta sınırları içinde olduğunu tescillemek için mücadele veren Tüm İnternet ve Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Mehmet Ali Çelik, yönetim kurulu üyelerine çok teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.