banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri Şanlıurfa Balıklıgöl

Urfa Bunu hak etmiyor! Orası da tinercilerin yuvası oldu

Şanlıurfa'nın en eski mahallelerinden olan Kamberiye Mahallesi'nde bulunan ve dönemin Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba döneminde restorasyon çalışmaları yapılan tarihi surlar, bugünlerde ilgisizlikten dolayı çirkin görüntülere sebep oluyor. Surların bir kısmını mesken tutan tinerciler gece geç saatlere kadar bu bölgede kalarak Madde kullanıyor.
Madde bağımlıları mesken tuttu
Eyyübiye Belediyesi Muhtarlar Müdürlüğü binası ile Şanlıurfa Kent müzesinin bulunduğu alanda yer alan ve surların bir paçası olan bazı küçük yapıların kapıları kırılmış ve içleri pislik içerisinde yüzüyor. Özellikle gece geç saatlerde madde bağımlılarının mekanı haline gelmiş. Gece saatlerinde söz konusu bölgeden geçen vatandaşlar ise bu durumdan dolayı tedirginlik yaşıyor.
Marka şehir iddiası taşıyan Urfa'ya yakışmıyor
Surların olduğu bölgede her gün onlarca yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği kent müzesinin hemen yanında bulunan bölge yabani otlar içerisinde kalmış. Yabancı otların yanında çöplerin de bulunduğu alanda marka kent olma yolunda ilerlemeye çalışan Urfa'ya yakışmayan türden görüntüler ortaya çıkıyor. Söz konusu alanı kullanan vatandaşlar şaşkınlıklarını gizleyemiyor.
Vatandaşlar duruma tepkili
Bölgede yaşayan vatandaşlar gece saatlerinde buradan geçmeye korktuklarını belirterek, yetkililerin burada oluşan tehlikeli ve çirkin manzarayı ortadan kaldırmalarını istiyor. Yeşil alan olan parkın hemen yanında yer alan söz konusu yapı, parkta oturanları da tedirgin ediyor” diyen vatandaşlar, “Bu park bizim oturup zaman geçirmemiz için yapılan bir ortam ama biz burayı rahatlıkla kullanamıyoruz” dedi.

Kaynak: Olay Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.