banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Valiliği urfahaber Sanlıurfa Urfa

Tıbbi Sekreterler İle İlgili Sorun Sağlık Bakanlığına İletildi

SAĞLIK BİR SEN Genel Başkanı Hasan ÖNÜR imzasıyla Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Daire Başkanlığına yazılan bir yazı ile Tıbbı Sekreterlerin Sorunlarına çözüm istedi.

Aile Sağlığı merkezinde çalışan Tibbi sekreterlerin maaş ve tüm haklarının il sağlık müdürlükleri tarafından yürütülmesini istediklerini belirten SAĞLIK BİR SEN Genel Başkanı Hasan ÖNÜR, tıbbi sekreterlerin için yapılacak düzenlemelerin bir an önce acilen yapılmasını talep ettiklerini belirtti.

İŞTE BAKANLIĞIA YAZILAN O YAZI:


SAĞLIK BİR SEN Sağlık ve Sosyal Hizmet Kamu Görevlileri Birliği Sendikası

Sayı : 144 
Konu : Tıbbı Sekreterlerin Sorunları Hk
SAĞLIK BAKANLIĞI HALK SAĞLIĞI DAİRE BAŞKANLIĞI
Sağlık Bir-Sen (Sağlık ve Sosyal Hizmet Kamu Görevlileri Birliği Sendikası) Sendikası olarak tıbbi Sekreterlerin yasal oldugu sakıntıları dizeltmenizi talep ediyoruz.
Aile Sagligi Merkezlerinde çalışan Tıbbi Sekreterler Devlet tarafından aile hekimlerine Ödenen cari giderlerden manslarını almaktadırlar, fakat maaşlarının artmaması birde aynı zamanda Ödenen maaşların çoğunun tekrar ellerinden % 20 ile 30 luk diliminin aile hekimleri tarafından ellerinden alınması, diplomalarının sağlık çıkışlı olmasına ve asıl işi yapmalarına rağmen gerekli hak ve hukuklarını alamamaktadırlar. Bu nedenle Sağlık Bakanlığından ve yetkililerden istegimiz cari giderlerin sağlık müdürlüklerince takip edilmesi ve maaş ve diğer tlim sosyal haklarının il Sağlık Müdürlüğü tarafından yürütülmesini talep ediyoruz. Ayrıca Tıbbi Sekreter mezununun az olmadığı yaklaşık 130 bin önlisans Tıbbi Sekreter mevcut olup ve bunların Sağlık işçisi alımında Önlisans ve hatta ortaokul tıbbi Sekreterlerin fazla alınmasını istiyoruz. Gruplamadan dolayı çalışan diplomalı tıbbi sekreterler Aile sagligi merkezinde çalışıyorlar Türkiye geneli Aile Sağlığı Merkezlerinde Gruplamadan dolayı çalışan Tıbbi Sekreterler ve diğer sağlık personelinin her ay maaş ve cari giderler Aile hekiminin hesabına yatırılıyor. 5 birimlik yerler 6-7 birimlik yerler cari giderlerin yarısı toplanıyor ve Gruplamadan dolayı çalışan sağlık personelinin maaşı tam verilmiyor. Tazminatları bile işten atılma korkusuyla haklarını arayamıyorlar. Onlarda haklarını aramak için cimer e başvuruyorlar oradan da sağlıklı bir verim alamiyorlar. Bu konu da Sağlık Bakanlığı 2019 ila 2020 yılında yapacakları söylenmektedir. Sonuç olarak yetkililerin Aile Sağlığı merkezinde çalışan Tibbi sekreterlerin maaş ve tüm haklarının il sağlık müdürlükleri tarafından yürütülmesi ve ayrıca bu bağlamda bakanlığın önlisans lisans ve ortaokul mezunu tıbbi sekreterlerin (yaklaşık 130 bin dir) sesini duymasını yapılacak düzenlemelerin bir an önce acilen yapılmasını talep ediyor, yapılan çalışmaların mail yoluyla tarafımıza bildirilmesini arz ederiz.
Hasan ÖNÜR Genel Başkan

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.