banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Sanlıurfa Sanlıurfa Haberleri Gaziantep

Toplumsal yozlaşmanın ve aile içi şiddetin arttığı günümüzde, Müslümanların nesillerine daha fazla sahip çıkması gerektiğini belirten Araştırmacı-Yazar Sabiha Ateş Alpat, İlke Haber Ajansı’na (İLKHA) değerlendirmelerde bulundu.

Müslümanların günümüzde ailelerine özellikle de çocuklarına her zamankinden daha fazla sahip çıkmaları gerektiğini dile getiren Sabiha Ateş Alpat, “Bir Müslüman ailenin temelinde 3 T diye formüllendirdiğim unsurların mutlaka olması gerekiyor. Tevhid, terbiye ve talim. Müslüman aileler bozulan, asimile olan, silikleşen ve kimliğin gitgide kaybolduğu bir ortamda nesillerine daha fazla sahip çıkmaları gerekir.” dedi.

Ailelerde tevhid inancının kesinlikle yara almaması gerektiğinin altını çizen Alpat, “Çünkü Allah-u Teâlâ Kur’an-ı Kerim’de ‘Şirk koşarsanız bütün amelleriniz boşa gider’ diye buyuruyor. Özellikle salih amellerimiz mutlaka ailelerimizin vazgeçilmezi olmak durumunda. Çünkü salih amel demek herhangi bir işi Allah’ın emrine göre, emrettiği için yapmak demektir.” diye belirtti.

Ailelerin korunup kollanması için vazgeçilmez bir unsurun da takva olduğunu dile getiren Alpat, sözlerine şöyle devam etti: “Tevhid, talim ve takva ailelerimizin temelinde hiç eksik olmamalıdır. Takva bir korunma elbisesidir. Dolaysıyla ailelerimizi her türlü dışsal, sosyal, psikolojik olumsuzluklara karşı koruyacak olan en güzel elbise takva elbisesidir.”

Ahlaki yozlaşmaya karşı anneye iş düştüğü kadar babaya da iş düştüğünü belirten Alpat, “Tahrim Suresi’nin ayetlerine baktığınızda, babanın evin başöğretmenliğini yaptığını, kadının sorumluluğuna baktığınızda da babanın öğrettiği ilimleri evde uygulanması noktasında aktif rol aldığını görüyoruz. Bu hassasiyeti korumak ve kollamak durumunda ve mecburiyetindeyiz. Biz ailelerimizi bu şekilde koruma altına aldığımızda, toplumun da bundan etkilendiğini ve düzeldiğini göreceğiz inşallah.” dedi. (Zeki Aras – İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.