banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Temeli dualarla atıldı

Temel atma törenine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Şanlıurfa Milletvekillerinden Seydi Eyyüpoğlu, Halil Özcan, Mahmut Kaçar, Abdulkerim Gök, Mehmet Akyürek, Yahya Akman, Emin Önen, Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ve çok sayıda davetli katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, 11 Nisan Şehir Parkı’nın hayırlı uğurlu olmasını dileyerek, “Bazı ‘Çevreler neden gecikti?’ diye soru sorabilir. Gecikmesinin birçok nedeni var. Birincisi yargı süreçleridir, iptal edilen imar planlarıdır ama bunlardan daha önemlisi özellikle Mart seçimlerinden sonra 11 Nisan Parkı üzerinden bir kıyamet koparılması arzusunu görmemizdir. Bunun için Urfa’nın ortak aklını oluşturalım, herkesi dinleyelim, sözü olan, fikri olan herkesi dinleyelim, sonuçta en geniş mutabakatla bu işi çözelim diye zamanı bekledik, dinledik, tartıştık, araştırdık. Hamdolsun bugün temelini atıyoruz. Bu projenin Şanlıurfa’ya hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Bakan Faruk Çelik ise, yaptığı konuşmada, bir şehrin kalkınmış bir şehir olup olmadığının meydanlarla belli olduğunu belirterek, “Kent meydanları son derece önemlidir. Bunun için Cumhuriyet Meydanının yapılmasını söylemiştik. Çok şükür Cumhuriyet Meydanı hizmete girdi. Topçu Meydanı dediğimiz Rabia Meydanı da hizmete sunuldu ve Şanlıurfalılar bu hizmetten yararlanıyorlar. Samsat Meydanı’nı da gerçekleştireceğimizi söyledik çok şükür devreye giriyor. Bugün temelini atacağımız 11 Nisan Şehir Parkı’nın da temelini atıyoruz. Urfa’ya hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından İl Müftüsü İhsan Açık’ın okuduğu dualarla 11 Nisan Şehir Parkı’nın temeli atıldı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.