banner2
Öne Çıkanlar Urfa Sanlıurfa Urfa Haber Sanlıurfa Haberleri Gaziantep

TBMM Araştırma Komisyonu, tarım işçilerini dinledi

TBMM Araştırma Komisyonu, Şanlıurfa'da mevsimlik tarım işçilerinin sorunları ile ilgili  saha çalışmalarına başladı.

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük'ün de eşlik ettiği heyette komisyonda bulunan  Adıyaman Milletvekili Mehmet Erdoğan, Bursa Milletvekili Önder Matlı, Diyarbakır Milletvekili Mehmet Hamzaoğulları, Aydın Milletvekili Ali Gültekin Kılınç, Mersin Ahmet Tevfik Uzun ile İstanbul Milletvekili Abdullah Levent Tüzel yer aldı.

Heyet, bu kapsamda mevsimlik işçilerin yoğun olarak bulunduğu Şanlıurfa'da, merkeze 90 kilometre mesafedeki Uluhan mahallesindeki (köyü) işçileri çadırda ziyaret ederek  sorun ve sıkıntılarını dinledi.

Komisyon Başkanı Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaçar, genel seçim dolayısıyla komisyonun çalışmalarını normal süreden daha önce bitirmeyi hedeflediğini belirterek,  "Yaklaşık 500 bin insanımız, çocuklarıyla 1 milyonu aşan nüfus, yılın değişik dönemlerinde, çocuklarının rızkı için Türkiye'nin farklı illerine gidip çalışmak durumunda. Mecliste grubu bulunan tüm siyasi partiler, bu önemli probleme, bu önemli toplumsal soruna, bu insanlık sorunnua el atma adına, önemli bir irade ortaya koydu. Komisyonda bulunan tüm üyeler, bu meseleyi kendine dert edinen insanlardır. Bir aydır çalışıyoruz. Önümüzdeki Mart ayı sonu itibariyle de komisyonun çalışmasını tamamlamasını planlıyoruz. Çalışmalarımızın raporunu hazırlayarak, Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza ve bütün parti liderlerine göndereceğiz. Bu Türkiye'de emeğin korunması adına önemli bir komisyondur." dedi.

Mevsimlik tarım işçileri adına konuşanUluhan mahalle muhtarı Hasan Beşdal ise, komisyonun ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, sorunlarının çözümü için umutlandıklarını ifade etti. (Abdulhekim Bulut/ Mustafa Gül-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.