banner2
Öne Çıkanlar teog news mehmet ekinci Nihat Çiftçi Akhisar Belediyespor

Tarihi Sevdiren Adam Yavuz Bahadıroğlu Vefat Etti! Siyasilerden başsağlığı mesajı yağdı

Gazeteci yazar Yavuz Bahadıroğlu ismiyle bilinen Niyazi Birinci hayatını kaybetti. Yavuz Bahadıroğlu’nun ölümünü oğlu Mücahit Birinci sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu.

Birinci: “Yolumu aydınlatan, mücadelesi ile bana ilham veren, bir neslin doğru yetişmesine vesile olan babamız Niyazi Birinci (Yavuz Bahadıroğlu), Allah'ın rahmetine yürüdü. Rahman ve Rahim olan Allah, ona şefkati ile muamele etsin. Başımız sağolsun. El Fatiha...” ifadelerine yer verdi.


Yavuz Bahadıroğlu'nun vefatının ardından birçok isim taziye mesajı yayımladı.

ALTUN: BÜYÜK BİR TEESSÜRLE ÖĞRENDİM

İletişim Başkanı Fahrettin Altun' un mesajı şu şekilde;

''Eserleri ve çalışmalarıyla tarih bilincinin gelişmesine önemli katkılar sunan kıymetli büyüğümüz tarihçi-yazar Yavuz Bahadıroğlu’nun vefat haberini büyük bir teessürle öğrendim. Merhuma Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun.''

BAKAN SOYLU: RABBİM MEKANINI CENNET EYLESİN

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun mesajı şu şekilde;

Güleryüzü ve engin birikimiyle gönüllerde ve bu kubbede hoş bir sadâ bırakarak terk-i diyar eyleyen Yavuz Bahadıroğlu (Niyazi Birinci) Ağabeye Allah'tan rahmet diliyorum. Rabbim, mekanını cennet eylesin, başımız sağ olsun...

ZİYA SELÇUK: YAŞAMINI TARİH BİLİMİNE ADAYAN...

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un mesajı şu şekilde;

Yaşamını tarih bilimine adayan Tarihçi - Yazar Yavuz Bahadıroğlu’na (Niyazi Birinci) Allah’tan rahmet; ailesine, yakınlarına ve tüm sevenlerine başsağlığı diliyorum. Mekânı cennet olsun.

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI ERBAŞ: MEKANI CENNET OLSUN

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın mesajı şu şekilde;

Vefatını derin bir teessürle öğrenmiş olduğum tarihçi - yazar Yavuz Bahadıroğlu’na Allah’tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve sevenlerine sabırlar diliyorum. Mekanı cennet olsun.

KURTULMUŞ: FİKİR VE ARAŞTIRMALARIYLA TARİHE BAKIŞIMIZDA YENİ UFUKLAR AÇTI

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'un mesajı şu şekilde;

"Fikir ve araştırmalarıyla tarihe bakışımızda yeni ufuklar açan, eserleri ve verdiği konferanslarla davamızın çalışkan bir neferi olan yazar Yavuz Bahadıroğlu'na Allah'tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve sevenlerine sabırlar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun."

ÖZLEM ZENGİN: NE GÜZELDİ UNUTULMAMAK...

AK Parti Grup Başkanvekili Av. Özlem Zengin'in mesajı şu şekilde;

“Unutulmamışlardı demek, 
Ne güzeldi unutulmamak.” 
(Bayram Hediyesi Hikayesinden...) 

Çocukların gençlerin yetişmesi yolunda bir ömür yaşamış yazar, fikir insanı   Yavuz Bahadıroğlu Hocamıza Cenab-ı Hak’tan rahmet, ailesine sabr-ı cemil niyaz ederim.

BÜLENT TURAN: KIYMETLİ BİR MÜTEFEKKİRDİ

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan mesajında şu ifadeleri kullandı;

''Göklerin ve yerin egemenliği Allah’a aittir, dönüş de Allah’adır." Nûr Suresi-42. Ayet İyi bir tarihçi, iyi bir dava insanı, bir nesle istikamet çizen kıymetli bir mütefekkirdi. Yavuz Bahadıroğlu Hocamıza Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz...''

LEYLA ŞAHİN USTA: GENÇ KUŞAKLARA TARİH BİLİMİNİ SEVDİREN...

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dr. Leyla Şahin Usta'nın mesajı şu şekilde;

Genç kuşaklara tarih bilimini sevdiren, yazdığı hikaye ve romanlarla Türk Edebiyatı’na önemli katkılar yapmış, Yavuz Bahadıroğlu mahlasıyla tanıdığımız Niyazi Birinci‘nin vefatını derin bir teessürle öğrendim. Allah rahmet eylesin, ailesinin ve sevenlerinin başı sağolsun.

TEVFİK GÖKSU: BİZİ DERİNDEN ÜZMÜŞTÜR

İBB AK Parti Grup Başkanvekili mesajında şu ifadeleri kullandı;

''İnnâ lillâhi ve innâ ileyhi râciûn Tarih sohbetleri ile bir çok programımıza konuk olan Yavuz Bahadıroğlu ağabeyimizin vefatı bizi derinden üzmüştür Merhuma Cenab-ı Allah'tan rahmet, ailesine ve yakınlarına sabr-ı cemil diliyorum. Rabbim mekanını cennet eylesin inşaallah.''

HİLMİ TÜRKMEN: TARİHİMİZİ SEVDİREN...

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen'in mesajı şu şekilde;

'70'li yıllardan itibaren kitaplarıyla nesilleri etkileyen, Anadolu'nun en çok okunan yazarlarından biri olan, çocuklarımıza dinimizi, tarihimizi sevdiren, çok kıymetli ağabeyimiz Niyazi Birinci'ye (Yavuz Bahadıroğlu) Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum.'

ALİNUR AKTAŞ: YAKINLARINA VE OKURLARINA BAŞSAĞLIĞI DİLİYORUM

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın mesajı şu şekilde;

Eserleriyle bir kuşağa tarih bilincini aşılayan Tarihçi Yazar Yavuz Bahadıroğlu’nun (Niyazi Birinci) vefat haberini büyük bir üzüntüyle öğrendim. Rabb’imden rahmet, ailesine, yakınlarına ve okurlarına başsağlığı diliyorum. Mekânı cennet olsun.

YAVUZ BAHADIROĞLU KİMDİR?

Yavuz Bahadıroğlu, 1945 senesinde Rize'de dünyaya geldi. Gazeteciliğe 1971 senesinde İstanbul'da başladı. Yeni Asya-Yeni Nesil gazetesinde muhabirlik, araştırma-inceleme, röportaj ve fıkra yazarlığı yaptı. Ayrıca gazete, dergi ve şirket yöneticiliği de yapan Bahadıroğlu, gazetecilik yaparken çocuklara yönelik eserler üretti. Yüzlerce çocuk romanı, hikaye yayınladı. Asıl çıkışını ilk romanı "Sunguroğlu" ile yaptı. Ardından "Buhara Yanıyor" romanı, ülkenin en çok satan romanlarından oldu.

Genelde Osmanlı İmparatorluğu'nun çeşitli dönemlerini ele alan otuzu aşkın romanı vardır. Yurt içinde ve yurt dışında çeşitli konularda binlerce konferans verdi ve çeşitli kurum ve kuruluşlardan ödüller aldı. İki kitabı Kültür Bakanlığı tarafından yayımlandı.Yavuz Bahadıroğlu Yeni Akit gazetesinde köşe yazarlığını sürdürmektedir. Evli ve üç çocuk babasıdır.

ESERLERİ

1972 - Sunguroğlu I

1973 - Sunguroğlu II

1977 - Sunguroğlu III (Foça Korsanlarına Karşı)

1982 - Sunguroğlu Gemide İsyan

1982 - Sunguroğlu Çalınan Hazine

1982 - Sungurluoğlu Kaçırılan Prenses

1985 - Sunguroğlu Baskın

1985 - Sunguroğlu Kara Şövalye

1985 - Sunguroğlu Tuzak

1985 - Sunguroğlu Kaybolan Elçiler

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.