banner2
Öne Çıkanlar Urfa Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der Onur Bilgen

Tarihi Kentler Kayseri'de toplanıyor

KAYSERİ - Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki yarın başlayacak olan Tarihi Kentler Birliği toplantısı ve gündemde yer alan konularla ilgili bir basın toplantısı yaptı. Anadolu'da yer alan 75 vilayet içinde en hızlı gelişen ilin Kayseri olduğunu ve en az 30 vilayete çeşitli konularda danışmanlık hizmeti verdiklerini ifade eden Başkan Özhaseki, Tarihi Kentler Birliği toplantısına katılacak 400'den fazla misafire Kültür Öncelikli Kalkınmada Kayseri Modeli'ni anlatacaklarını belirtti.

Başbakan Davutoğlu Kayseri'ye geliyor
Büyükşehir Belediye Başkanı Özhaseki basın toplantısında, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Kayseri'ye geleceğini açıkladı. Başbakan Davutoğlu'nun Kayseri ziyaretinin 25-26 Ekim'de gerçekleşeceğini dile getiren Başkan Özhaseki, "Sayın Başbakanımız bazı açılışları da yapacak. Talas Raylı Sistem Hattı bitiyor. Belki dünyada 6-7 ayda bir hattı bitirip işletmeye alan bir yer yok. Ama biz bitiriyoruz. Üstelik inşaatı belediye olarak kendimiz üstlendik. Raylı sistem hattının yanı sıra Yeni Hal Komleksimiz de bitti. Bunların açılışını yaparız. Ayrıca Sayın Başbakanımıza büyük projelerimizle ilgili brifing verip destek isteyeceğiz" diye konuştu.

Köprülü kavşakların ihalesi yapılacak
Kayseri'de trafik sorununu çözecek olan ring hatları ve köprülü kavşaklar konusunda da bilgiler veren Başkan Mehmet Özhaseki, önümüzdeki hafta ihalelerin yapılacağını söyledi. Başkan Özhaseki, "Karayolları kavşağında üç katlı bir proje var. Eski Çevreyolu üstünde Hastane Caddesi ve İstasyon Caddesi kavşaklarını içine alan 750 metre uzunluğunda bir üst geçit var. Sanayi Odası Kavşağında yonca yaprağı olacak. Böylece buraya gelen araçlar ışıkta durmadan devam edebilecekler. Bu işlere Kasım ayı başında başlayarak yaz mevsimi başında bitirmek istiyoruz" dedi.

Banliyö hattı başlıyor
Yeşilhisar-Sarıoğlan hattında çalışacak olan banliyö hattı konusunda da sona gelindiğini ifade eden Özhaseki, "Altyapı ve sinyalizasyonu DDY yapacak. Durak yerlerini biz belirleyeceğiz ve araçları biz alacağız. Demiryolları 2015 yılının üçüncü ayına kadar İncesu-Sarıoğlan hattını bitirmiş olacak. Sonraki dört ayda da Yeşilhisar hattı bitecek. İnşallah bu proje ilçelerimizin ulaşımında büyük kolaylık sağlayacak ve göçü önleyecek.

Tarihi Kentler Kayseri'de toplanıyor
Büyükşehir Belediye Başkanı Özhaseki basın toplantısının sonunda yarın başlayacak olan tarihi Kentler Birliği Toplantısı hakkında da bilgi verdi. Üç gün boyunca Kayseri'de 400'den fazla misafiri ağırlayacaklarını vurgulayan Başkan Özhaseki, "Belediye başkanları, meclis üyeleri, ülkemizin kültürüne yön veren isimler bu toplantıya katılacaklar. Toplantının gündemi Kültür Öncelikli Kalkınma Modeli olacak. Toplantıda Kayseri modelini anlatacağız. Şunu vurgulamalıyım ki bazı avantajları nedeniyle kendiliğinden gelişen şehirlerin dışındaki Anadolu'da yer alan 75 vilayet içinde en hızlı gelişen il Kayseri'dir.”dedi. (Fatih Gültekin-İLKHA )                                                                                                                     
 






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.