banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Urfa İsot Çömleği uyuz Nasıl bulaşır

Nuseybin'e operasyon başladı mı? Tanklar İpekyolu'na konumlandı

Mardin’in sokağa çıkma yasağının uygulandığı ilçesi Nusaybin'de bekletilen tanklar, İpekyolu'na konuşlandırıldı. Tankların zaman zaman Fırat Mahallesi’ne top atış yaptığı ifade edilirken mahallenin abluka altına alındığı bildirildi.

Mardin’in Nusaybin ilçesinde uygulanan sokağa çıkma yasağıyla beraber operasyon hazırlığı da başladı. İlçeden geçen tarihi İpekyolu’na konuşlandırılan tankların namluları çukur ve barikatların yoğunlukta olduğu Fırat Mahallesi’ne çevrildi.

Tankların zaman zaman Fırat Mahallesi’ne top atış yaptığı ifade edilirken bölgeden silah sesleri yankılanıyor. Tank ve karayellerin Fırat Mahallesi’nin yanı sıra Dicle Mahallesi ile Suriye sınırı da konumlandığı gelen bilgiler arasında.

Operasyonun özellikle PKK’lilerce kazılan çukur ve kurulan barikatların yoğunlukta olduğu Fırat, Dicle, Abdulkadirpaşa, Yenişehir, Kışla ve Zeynelabidin mahallelerinde yoğunlaşması bekleniyor.

Bu arada yasak nedeniyle ilçeden geçen tarihi İpekyolu’nun araç trafiğine kapatılmasıyla Habur Sınır Kapısı’na giden kamyon ve TIR’ların Kızıltepe, Artuklu, Midyat ve Cizre güzergâhını kullandıkları görüldü. (M. Salih Keskin – İLKHA)

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.