banner2
Öne Çıkanlar teog news Nihat Çiftçi HAMEDO AK Parti yeni MKYK asıl ve yedek üyeleri kimler

Taksim'deki Patlamada onların parmağı mı var? İngiltere 3 gün önce uyarı yayınladı

İstanbul'un Beyoğlu ilçesinde bulunan İstiklal Caddesi'nde saat 16.20 sularında hain bir bombalı saldırı gerçekleştirildi. Patlamada ölüler ve yaralıların olduğu bildirilirken devletin tüm kurum ve kuruluşları teyakkuza geçti.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, patlamanın ardından Atatürk Havalimanı'nda yaptığı açıklamada 'terör kokusu' var ifadelerini kullanarak banka bırakılan çanta ve şüpheli kadını işaret etti.

Öte yandan olaya ilişkin geniş kapsamlı soruşturma başlatıldı.

İstiklal Caddesi'ndeki patlama tüm dünyada gündem olurken akıllara İngiltere makamlarının 3 gün önce yaptığı uyarı geldi.

İngiltere'den zamanlaması manidar uyarı!

İngiltere, Ankara ve İstanbul'da yaşayan vatandaşlarına terör saldırısına yönelik bir ikazda bulunmuş, "Teröristlerin Türkiye'de saldırılar düzenlemeye çalışması çok muhtemeldir" açıklamasını yayımladı.

Söz konusu açıklama İngiliz devlet kuruluşu olan "www.gov.uk/foreign-travel-advice/turkey/terrorism" sitesinde paylaşıldı.

Dikkat çeken ifadeler

Zamanlaması manidar olan bu ifadelerin alt metninde yer alan cümleler ise oldukça dikkat çekici.

Saldırıların ayrım gözetmeksizin yapılacağı bildirilen İngiliz kaynaklı açıklamada yabancılar tarafından ziyaret edilen yerler, kamu binaları, büyük etkinlikler veya büyük halka açık toplantıları etkileyen yerler işaret edildi.

Türkiye'deki vatandaşlarına uyarı yapan İngiliz, İstanbul'da yabancıların uğrak yeri olan yerlerden uzak durulması gerektiğini vurguladı ve "Terör grupları bazen bu saatlerde saldırı çağrısı yapıyor" ifadelerini kullandı.

Fotoğrafta: İngiliz makamlarının yaptığı zamanlaması manidar açıklamada paylaşılan terör risk haritası. Öte yandan haritada KKTC'ye yer verilmemesi net bir provokasyon olarak göze çarptı.

Bu gelişmeden 3 gün sonra İstiklal Caddesi'nde meydana gelen kalleş saldırı kafalarda soru işareti bırakırken akıllara "Bir nehirde iki balık kavga ediyorsa, bilin ki oradan az önce uzun bacaklı bir İngiliz geçmiştir" sözü geldi.

Kaynak: Takvim

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.