banner2
Öne Çıkanlar URFASPOR İstanbul Birecik Michel Mboula 1899 Hoffenheim

ŞUTSO, Ticareti bıraktı siyasete başladı

ŞUTSO, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından Topçu Meydanı’nı yanındaki meydana ‘Rabia Meydanı’ isminin verilmesini tasvip etmediğini açıkladı.

Konuyla ilgili bir basın açıklaması yapan Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Meclis Başkanı İbrahim İletmiş,  “Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Meclisi’nden alınan karar doğrultusunda Topçu Meydanı’na bitişik olan meydana verilen "Rabia Meydanı"ismi tasvip etmediğimiz bir girişimdir. 11 Haziran 2014 tarihinde gerçekleştirdiğimiz meclis toplantımızda gündeme gelen, Eski Valilik binasının yerindeki meydana ‘Rabia Meydanı’ isminin verilmesi meclis üyelerimizin de tepkisini çekmiş ve üyelerimiz, meydanın tarihi geçmişi olan topçu meydanı ile aynı isimle birlikte kalması yönünde görüş bildirmişlerdir. Bizler de aynı kanaatte olduğumuzu, adı geçen bölgedeki meydanın, topçu meydanından bağımsız düşünülmeden o bölgenin tamamına Topçu Meydanı” denilmesinin ve kentimizde yapılacak yeni bir meydana “Rabia Meydanı” isminin verilmesinin daha uygun olacağını belirtmek isteriz.

GÜVENÇ GERİ ADIM MI ATACAK? 


Bu noktada yapmış olduğumuz girişimlerin de sonuç verdiğini siz değerli Basın Mensubu arkadaşlarımızla paylaşmak isteriz. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Celalettin Güvenç, ilgili mercilerle konuyu tekrar görüşeceğini bize ifade etti. Umuyoruz ki ilimizin tarihi simgelerinden biri olan bu meydanın, isminin değiştirilmesi ve iki bağımsız meydan oluşturulması yanlışı ortadan kalkacaktır” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.