banner2
Öne Çıkanlar Urfa Yetim Der toz Sugeldi Candeias

ŞUTSO, Başkanları tutuklandıktan sonra Bakın ne yaptı!

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) üyelerine yönelik  "Uzlaşma Kültürü"  konulu seminer düzenlendi.

İstanbul Anadolu 4. İş Mahkemesi Hâkimi İbrahim Halil Şua tarafından gerçekleştirilen seminerde Çalışma hayatında işveren-işçi ilişkilerinde ihtilafların önlenmesi ve yaşanan sorunların çözümünde iş yargılamasının özellikleri, işleyişi ve anlaşmazlık konuları ile ispat yükü ve delillerin öğrenilmesi konuları hakkında detaylı bilgiler paylaşıldı.

Seminerin açılış konuşmasını yapan Kadir Kılıçoğlu konuşmasında şunları ifade etti. “Hukuk sistemimizde var olan ve işverenleri oldukça zor durumda bırakan bir durumdan söz etmek istiyorum. İşletmeden ayrılan işçilerin tazminatları yönünde açılan davalar söz konusu olduğun işverene potansiyel bir suçlu gözüyle bakılıyor. Çoğunlukla işveren tarafından verilen belge ve evraklar hiçe sayılarak işçi lehine kararlar alınıp işverenin yüklü tazminatla ödemesi söz konusu olabiliyor. Öncelikle bu algı yıkılmalı ve davalara bakan hâkimlerin bakış açıları değişmelidir. Suistimale açık olan bu durumdan dolayı işverenlerin çoğu işçileriyle uzlaşamıyor ve davalık oluyor. İşverenin durumunu suistimal edecek avukatlara da fırsat verilmemelidir. İşverenlerin ve yatırımcıların çoğunun bu konudan oldukça şikâyetçi ve mustarip olduğunu görüyoruz” dedi.
Seminere ŞUTSO Meclis Başkanı İbrahim İletmiş, Başkan Yardımcısı Mustafa Taş, Yönetim Kurulu Başkanvekili Kadir Kılıçoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Tuz, Murat İmamoğlu, Cumali Güneş, Meclis Üyeleri Mahmut Akaslan, Abdurrahman Acı, M. Fatih Us, Metin Baydar, Halil Savaş, Şeyhmus Demirel, Süleyman Çiçek, Mustafa Sonekinci, Süleyman Durmuş, Bakır Kama, Ömer Melik, Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Halil Görgün ve Kurul Üyeleri ile birlikte Şanlıurfa'da ticaret, sanayi ve hizmet sektöründe iştigal eden firma sahipleri, temsilcileri ile Avukatlar katıldı.
Katılımcılar, yaklaşık 3 saat süren seminerin ardından ŞUTSO’dan ayrıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.