banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Ürdün Teknik Direktör Cihat Arslan Ziylan Enver Sedat Yahlizade

ŞUSKİ 52 liralık su için 145 lira fatura gönderdi

Şanlıurfa Su ve Kanalizasyon İşleri Genel Müdürlüğü (ŞUSKİ) 52 liralık su sarfiyatı için vatandaşa 145 liralık fatuta gönderdi. 

ŞUSKİ, Şanlıurfa Eyyübiye ilçesinde ikamet eden Mehmet Akkuş adlı vatandaş kullandığı 52 liralık su için 145 liralık fatura gönderdi. 

Yetkililerde başvuran Mehmet Akkuş adlı vatandaşa, "hepimize bu tür faturalar geliyor. bunu ödemek zorundasınız. yapılacak bir şey yok" denilmiş.

52 liralık su sarfiyatı için 144 lira fatura gönderdiler

Vatandaşa gönderilen Faturada 48 litre su sarfiyatı gösterirken bunun  için 52,80 kuruş fiyat biçilmiş. çevre temizlik kalemi için 12,96 kuruş. 5,52 KVD artık su 66,20 kuruş. 3 lira da şebeke bakım ücreti ile birlikte toplamda 144,49 liralık fatura gönderildi.

ŞUSKİ gündemden düşmüyor

Şanlıurfa Su ve Kanalizasyon İşleri Genel Müdürlüğü kısa bir süre önce ihalelerde yolsuzluk yaptığıyla ilgili yerel basında tartışma konusu olmuştu.

 basına yansıyan iddialara göre ŞUSKİ yetkilileri, ihalelerinde yolsuzluk yaptığı, doğrudan temin yöntemiyle yapılan ihalelerde bazı firmaların gözetildiği  ve bir firmaya 2 milyon TL’den fazla ödediği iddia edilmişti.  iddiaya göre ŞUSKİ’nin doğrudan teminlerle aldığı hizmet ve ürünlerin piyasa değerinin çok üzerinde olduğu ve bu şekilde kamu imkanları bazı çevrelere peşkeş çekildiği söyleniyor. 

FAKİR-FUKARANIN HAKKI İÇİN HESAP SORULACAK MI? 

ŞUSKİ’de yapılan usulsüzlükler,  25 milyon TL’nin doğrudan teminle, 7 milyon TL’nin de tek ihaleyle çarçur edilmiş olması hem yeni genel müdür Hamdi Us hem başkan Çiftçi hem büyükşehir belediye meclisi üyeleri hem savcılık hem de İçişleri Bakanlığı müfettişlerinin soruşturması araştırması gereken en önemli konulardır.

Sürekli batırdığı paralar kredi olarak, arsalar satılarak hatta abonelerin faturalarına fazladan yazılarak yansıtılmaya başladı. On binlerce abonesinin yoksul olduğu ve suyun bir lüks değil en zaruri ihtiyaç olduğu için bu insanların kullanmak zorunda olduğu akıllarda hep kalmalı.

 

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.