banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Suruç'ta kapanan kepenler bugün de açılmadı

Suruç'ta dün meydana gelen bombalı saldırıda 31 kişi ölmüş 100’e yakın kişi yaralanmıştı. Olay yeri incelemesi tamamlanırken, ilçe merkezinde çok sayıda jandarma ve polise ait zırhlı araçla güvenlik had safhaya çıkarıldı.

Can pazarının yaşandığı olayın ardından yaralılar hastanelere sevk edilirken, patlamada yaşamını yitirenlerin cenazeleri ise otopsi için Gaziantep Adli Tıp Kurumuna kaldırıldı. Gaziantep'te otopsileri tamamlanan cenazeler yakınlarına teslim edildi.

Olay yerinden poşetler dolusu delil toplayan polis, bunları incelemek üzere Ankara'daki Kriminal Polis Laboratuvarına gönderdi.

Dün meydana gelen olaydan sonra Suruç merkezde polis ve asker yoktu. Suruç’un giriş ve çıkışlarında HDP’li oldukları tahmin edilen gençler üst araması, araç araması ve kimlik kontrolleri yaptılar. Ancak akşama doğru kontrol noktalarına asker ve polisler geldi.

Suruç’ta dün kapatılan kepenkler bugün de açılmadı, sadece fırın ve eczaneler açık. En ufak bir gürültü de bile halkın tedirgin olduğu gözlemlendi.

Bombalı saldırının yapıldığı Amara Kültür Merkezi’ne gelenlerin Zabıta ekipleri tarafından üstleri arandıktan sonra içeriye bırakılıyor.

Şanlıurfa'da her türlü açıklama yasaklandı

Şanlıurfa Valiliği meydana gelen patlamanın ardından olası olayların engellenmesi açısından şehir merkezi ve ilçelerde her türlü miting, yürüyüş ve basın açıklamasının yasaklandığını duyurdu.

Suruç Amara Kültür Merkezi’nden cenazeler çıkarılırken yoldan geçen ve Halfeti'de imam olduğu öğrenilen bir kişi, çantasından siyah tevhid bayrağı çıktığı iddiasıyla linç edilmek istendi. Ancak polisin engellemesiyle imam son anda linç edilmekten kurtarıldı.

Tabutlara sarılı Kelime-i Tevhid yazılı örtüler kaldırıldı

Olay yerine Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) flamaları asılırken, cenazeler kaldırılırken tabutlara sarılan ve üzerinde Arapça Kelime-i Tevhid ve ayetlerin yazılı olduğu örtülerin tabutların üzerinden çekilip alındığı öğrenildi.

Öte yandan, belediye ait olan Amara Kültür Merkezi etrafı duvarlarla çevrili bir yer olmasına rağmen bombacının nasıl içeri girdiği ve basın açıklamasını yapan grubun içine kadar gelip bombayı nasıl patlattığı merak ediliyor.  (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.