banner2
Öne Çıkanlar Urfa Sanlıurfa Balıklıgöl Şanlıurfaspor Harran Üniversitesi

Suruçlu ÇElikten; Ben Kürt'üm, niye hakkımı savunmadınız?
Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde 10 Ağustos 2011'de iki amcasını teröre kurban veren işadamı Kamil Çelikten, PKK'nın, bölgenin ileri gelen ailelerini sindirmek istediğini söyledi.
Saldırının ardından işlerini durduran ve mallarını satılığa çıkaran Çelikten, "Başbakan ve birçok bakan arayıp 'geçmiş olsun' dedi. Kürtlerin haklarını savunduğunu iddia eden BDP'liler ise bir kez bile kapımızı çalmadı." dedi.
Ailenin, Suruç ilçesi Yönlü köyü yolundaki akaryakıt istasyonunu basan iki terörist, 50 bin TL haraç vermedikleri gerekçesiyle Bilal Çelikten (32) ve ağabeyi Deyyan Çelikten'i (45) öldürmüştü. Bölgede örgüte yönelik oluşan tepkinin ardından, PKK'nın 'silahlı kanadı' olduğu belirtilen HPG, olayla bir ilgisinin olmadığını açıklamıştı. Ancak ölen iki kardeş, ailenin teröre verdiği ilk kurbanlar değil. PKK, 1979 yılında Çeliktenler'in amcası Milli Selamet Partisi Suruç İlçe Başkanı Ahmet Çelikten ile 20 yaşındaki kardeşi Abdurrahman Çelikten'i de örgüte destek vermediklerinden dolayı infaz etmiş. Kaybettiği amcalarının acısının hâlâ dinmediğini belirten Kamil Çelikten, PKK'nın 'biz yapmadık' açıklamasına inanmıyor.
Saldırının ardından Başbakan Erdoğan ile birlikte hükümet kanadından birçok kişinin taziyede bulunmasına rağmen hiçbir BDP yöneticisinin kendilerini aramadığını dile getiren Çelikten, "BDP, Kürtlerin haklarını savunduğunu iddia ediyor. Ben de bir Kürt'üm, neden kapımı çalıp, 'geçmiş olsun' demiyorsun? Özerklik, Kürt hakları diyorsun ama benim hakkımı bile savunamıyorsun. Başbakan bile beni arayıp 'geçmiş olsun' diyor. Ama sizler gelip acıma bile ortak olamadınız." eleştirisinde bulunuyor. Kendilerinden haraç isteyen PKK'lılar hakkında emniyet ve savcılığa bilgi verdiklerini ifade eden Kamil Çelikten, buna rağmen tedbir alınmadığını aktarıyor. Faillerin hâlâ bulunmamasına da tepki gösterirken, "Annem her gün, 'Yavrum kardeşlerini kim öldürdü?' diyor. Emniyet'ten tek isteğim, yapanların bulunması. Aksi halde olayı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne taşıyacağım. Suruç'un en güzel binalarını ben yapıyordum. Saldırının ardından tüm işlerimi durdurdum. Bütün mal varlıklarımın üzerine satılık yazıp şehri terk edeceğim." diye konuşuyor.
ZAMAN

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.