banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD MHP Urfa Balıklıgöl Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin

Suruç'ta nöbet 25. günde de devam etti

ABD destekli darbe girişimini protesto gösterileri Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde 25’nci gününde devam ediyor.


15 Temmuz ABD destekli cuntacı askerlerin darbe girişimini protesto gösterileri Suruç’un Atatürk Meydanı’nda sürüyor. Akşam namazından sonra başlayan nöbet sabahlara kadar devam ediyor.

Her akşam camilerde okunan salalarla darbe karşıtı nöbetine Suruç Kaymakamı Abdullah Çiftçi, AK Parti Suruç İlçe Başkanı Mehmet Yavuz’un yanı sıra STK başkanları ve Suruç halkı katıldı.

Kur’an’ı Kerim tilavetiyle başlayan nöbette, ilahi grupları eşliğinde mevlit okutularak sürüyor.

ABD destekli darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz’da PKK yandaşları olduğu belirtilen kişiler Suruç’ta sevinç gösterisinde bulunmuş ve kutlama için bir araya gelmişlerdi. Ama bu sevinçleri tankın karşısına dikilen yüzbinlerce insanın meydana çıkmasıyla son bulmuş ve Suruç Caddeleri darbe karşıtlarıyla dolup taşmıştı.

Darbe girişiminden bu yana PKK yandaşlarının hiç meydanlara inmediğini söyleyen Suruçlular, FETÖ ve PKK’nın aynı örgüt olduğunu dile getirdiler.

15 Temmuz’daki darbe girişiminin 79 milyona yapıldığını söyleyen AK Parti Suruç ilçe başkanı Mehmet Yavuz, 24 gündür meydanlardan inmediğini ifade etti.

Yavuz, “15 Temmuz’dan bu yana Türkiye genelinde bir darbe teşebbüsünde bulunuldu. Mili iradeyle seçilmiş bir Cumhurbaşkanına karşı, 79 milyona karşı bir darbeydi. 15 Temmuz Türkiye için nasıl bir kara lekeyse 16 Temmuz ise Türkiye’nin istiklal harbidir diye düşünüyoruz. 24 gündür biz bu meydanlardayız. Çarşamba gününe kadar meydanda kalmaya da devam edeceğiz. Bu anlamda bize destek veren tüm siyasi partilerimizde teşekkür ediyoruz.” dedi.

Halkın, FETÖ ve onun gibi diğer örgütlere karşı iman gücüyle nelerin olabileceğini gösterdiğini söyleyen Yavuz, “Dün Şanlıurfa’da 80 binin üzerinde vatandaşın katılımıyla bir miting gerçekleşti. Mitinglerin tamamı dünyaya bir mesaj veriyor. Haşhaşi terör örgütlerine karşı ve onun gibilerine Türkiye’de nelerin olabileceğini iman gücüyle bu insanların tankın topun uçağın karşısında durabileceğini göstermiş olduk.” ifadelerini kullandı.

“Bunlar mason ve İsrail yanlılardır”

FETÖ ve PKK’nın aynı örgüt adı altında yol aldığına dikkat çeken Suruçlu Orhan Yıldız, “25 gündür bu meydanda nöbetteyiz. Akşam namazından sonra başlıyoruz sabahlara kadar bu nöbetimiz devam ediyor. Başkomutanımız evlerinize gidin deyince kadar burada olacağız. İmansız insanlar Türkiye’nin şerefiyle oynayacaklardı. FETÖ örgütüyle PKK örgütü aynı bir örgüt adı altında devam ediyorlar. Bunlar vicdansız, bunlar mason ve İsrail yanlılardır. Burada ölüme hazırız. Sabahlara kadar burada nöbet tutuyoruz. Burada şehit olmayı bekliyoruz. Burada hocalarımız ilahiler seslendirerek Kur’an okuyorlar.” diye konuştu

“Dinimiz için, namusumuz için tuttuğumuz bir nöbettir”

FETÖ ve PKK’nin aynı yerden beslendiğini söyleyen diğer bir Suruçlu Ahmet Demir ise, etnik kimliğiyle kimsenin kürtçülüğe soyunamayacağını söyledi.

Demir, “Suruçluyum ve Kürt’üm ama satılmış Kürt değilim. Ermenilerin arkasında yürüyen Kürt değilim. Kökü Mossad’a bağlı, Amerika’ya, İsrail’e bağlı İngiliz köpeği değilim. Kimse benim etnik kimliğimle Kürtçülüğe de soyunmasın. Kimsenin vagonu olmak istemiyoruz. Her gün 20.00’den itibaren ayaktayız. Bu nöbeti de vatan ve dinimiz için, namusumuz için tuttuğumuz bir nöbettir. Sömürgeler altındaki ülkeleri görüyoruz. Suriye’nin, Irak’ın ve Libya’yı görüyoruz. Türkiye’yi de öyle yapmak istediler ama Allah’ın izniyle izin vermeyeceğiz. Biz halk olarak ayaktayız. Ülkemizde öyle şehitler var ki hepsi uyumuş değiller. Kış bile olsa burada nöbet tutmaya hazırız.” şeklinde konuştu. (Ramazan Casuk-Rıdvan Ateş-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.