banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Suriye'ye yapılan yardımlar anlatıldı

Şanlıurfa'da, Suriye'ye Yardım Platformu tarafından sınır ötesine yapılan yardımlarla ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
Platformun komite başkanı Adil Saraç, Şehitlik Çamlık Tesisi'nde düzenlenen toplantıda, 4 aydır faaliyette bulunduklarını ve Suriye'ye 43 tır yardım malzemesi gönderdiklerini belirtti.
Yapılan yardımların artarak devam etmesi gerektiğini ifade eden Saraç, bazı basın organlarında "yapılan yardımların yerine ulaşmadığına dair" asılsız haberlerinin çıktığını ifade etti.
Ayrım yapmadan herkese yardım ettiklerini anlatan Saraç, "Yardımların yerlerine ulaştığını ispat etmek amacıyla video görüntülerini paylaşacağız. Bir de 'ırk ayrımı yapılıyor' diye dedikodular var. Burada Kürt, Türkmen, Arap herkese yardım ediyoruz, bunu da videolarda paylaşacağız, göreceksiniz" dedi.
Toplantıya katılan Halep'e bağlı El-Bab ilçesinin eski müftüsü Muhammed Zekeriye Mesud da, Türk halkına ve yetkililere yaptıkları yardımlardan dolayı teşekkür etti.
Yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaştığını belirten Mesud, Türk halkından Suriye'de yaşanan olayların bitirilmesi konusunda da destek olmalarını istedi.
Suriye Ulusal Konsey Üyesi ve Suriye Birlik ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mustafa Hamitoğlu ise Türkiye'yi Suriye halkının nefes almasını sağlayan
"akciğere" benzetti.
Batılı ülkelerden bir beklentileri olmadığını dile getiren Hamitoğlu, Müslüman ülkelerin yardımlarını beklediklerini aktardı.
Toplantıya, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan, Vali Yardımcısı Ramazan Seçilmiş, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile yardımların Suriye'deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasında Suriye'ye Yardım Platformu ile birlikte hareket eden Suriyeliler de katıldı.

Haber: Mehmet Emin KUŞ/ www.balıklıgöl.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.