banner2
Öne Çıkanlar Kovancı Mahallesi Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba Rafael Camilerimiz kiliseleri andırıyor Karaköprü’de İsmar tepkisi

SURİYE’YE KIŞ YARDIMI

Soğuk kış günlerinin kapıda olduğu bu zor şartlarda sınır bölgelerine yerleşmiş binlerce savaş mağduru insanlara  Şanlıurfa Kimse Yok Mu Derneğinden Akçakale sınır kapısı olan Suriye’nin  Talebyad  ilçesine  bir kamyon gıda, battaniye ve giyim yardımı gönderildi.
Çevre ülkelere göç etmiş 2 milyonu aşkın Suriyelinin yanı sıra kendi ülkelerinde zor şartlarda yaşamlarını sürdüren insanlara da komşu olarak yardımda bulunmak tüm sivil toplum kuruluşlarının üzerine düşen önemli bir görevdir.
Kimse Yok Mu Derneği Şanlıurfa Şube Müdürü Fevzi Şahin “ Elektrik ve içme suyu sıkıntısı da çekilen bu kış şartlarında  gıda, battaniye ve ısınma (mazot) ve çocuk maması gibi temel ihtiyaç malzemelerinin yanında, ayrıca ilaç ve ilk yardım malzemeleri  de yoklar listesinde. Dernek olarak Şanlıurfa’da her hafta 50 aileye yardım yapmayı planladık ancak Suriye’deki ve kamplardaki insanları da unutmamak gerekiyor en çok onlara yardım elini uzatmak gerekiyor” dedi.
Suriye’den malzemeleri teslim alan (Kızılay’ın bilgisi dâhilinde)yetkililer, bu malzemeler küçük yardım paketleri halinde dağıtılacağını söylediler. Yardım eden hayırseverlere teşekkür ettiler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.