banner2
Öne Çıkanlar Sedat Anar konseri Gülen Bağ Kur ÖSYM KPSS sonuçlarını açıkladı TIKLA ÖĞREN Memorial Hastanesi

Suriyeli çocuk cinayetinde ayrıntılar, Zanlı korkunç cinayeti anlattı

Gaziantep’te dün boğazı kesilerek öldürülen Suriyeli çocuk cinayetinin ayrıntıları ortaya çıkarken, katil zanlısı 1 kişi ise gözaltına alındı.

Suriyeli çocuk cinayetinde ayrıntılar ortaya çıktı
Gaziantep’te bir beyaz eşya dükkanında çalışarak ailesine katkıda bulunan 12 yaşındaki Suriyeli Ferhat Ali cinayetinin ayrıntıları ortaya çıktı. Cinayet ile ilgili dün gece saatlerinde gözaltına alınan Cengiz P’nin, emniyetteki ifadesinde Ferhat Ali’nin boğazını kestiği ve başını boş bir arazideki kuyuya attığını itiraf ettiği belirtildi.

Şahinbey ilçesi Karayılan Mahallesinde dün akşam saatlerinde meydana gelen olayda, 12 yaşındaki Suriyeli Ferhat Ali, bir hurda deposunda boğazı kesilmiş bir şekilde bulundu. Cinayet olayı ile ilgili başlatılan soruşturma sonucunda cezaevinden yeni çıktığı belirtilen Cengiz P, dün gece saatlerinde gözaltına alındı.

Zanlı korkunç cinayeti niçin ve nasıl işlediğini anlattı

Gözaltına alınarak Gaziantep Emniyet Müdürlüğü’ne götürülerek ifadesi alınan Cengiz P’nin sorgusunda Suriyeli çocuğu öldürdüğünü itiraf ettiği belirtildi. Cengiz P itirafında; bir müşterinin Ali'ye ustasına ulaştırması için 250 TL verdiğini gördüğünü, bunun üzerin parayı Ali'den almak isteyince direnmesi üzerine öldürdüğünü söylediği bildirildi.

Emniyette cinayeti nasıl işlediğini anlatan Cengiz P, 12 yaşındaki Suriyeli çocuğu, kullanılmayan bir depoya götürüp, tuvalette kafasını gövdesinden ayırdıktan sonra kesik başı bir poşete koyarak daha sonra da kullanılmayan metruk bir evin bahçesinde bulunan su kuyusuna attığını itiraf etti.

Suriyeli çocuğun kesik başı itfaiye ekipleri tarafından yapılan 11 saatlik uzun bir çalışmanın ardından 20 metre derinliğe sahip olan dibi çamurlu su ile dolu kuyudan çıkarıldı.

Öte yandan, Suriyeli çocuğun cenazesi yakınları tarafından Gaziantep Adli Tıp Kurumu'ndan alınarak, Yeşilkent mezarlığında bulunan kimsesizler mezarlığında defnedildi.

Valilik açıklama yaptı

Ayrıca Gaziantep Valiliği de cinayete ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“İlimiz Şahinbey İlçesi Karayılan Mahallesi Karayılan caddesinde 26.03.2016 Cumartesi günü saat:19.00 sıralarında meydana gelen olayda, Suriye uyruklu F.A adlı şahıs faili meçhul kişi yada kişilerce işyerinde bıçakla öldürülmüştür.

Olayın aydınlatılmasına yönelik çalışmalar neticesinde şüpheli (C.P.’nin maktülün çalıştığı işyerine geldiği, maktülü işyeri deposuna götürerek üzerindeki parasını gasp ettiği ve öldürdüğü tespit edilmiştir.

Firari şüpheli (C.P) olayda kullanıldığı düşünülen 1 adet bıçak ile birlikte aynı gün saat 23.30 sıralarında mahalle sakinleri ile birlikte İl Emniyet Müdürlüğümüz ekiplerince yakalanmıştır.” (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.