banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri Şanlıurfa Balıklıgöl

Suriye Operasyonu'nun adı nedir?

Türk Silahlı Kuvvetlerinin bugün sabahın erken saatlerinde Suriye'nin Halep kentine bağlı Cerablus bölgesinin IŞİD’den arındırılması amacıyla başlattığı askeri harekata "Fırat Kalkanı" adı verildiği açıkladı.

 İŞTE "FIRAT KALKANI"NA KATILAN BİRLİKLER:

Askeri kaynaklardan yapılan açıklamada, Suriye hudut hattında şu anda Kara ve Hava Kuvvetlerine ait unsurların büyük bir özveriyle görevlerini yerine getirdiği vurgulanarak, “Piyade birliklerimiz (Mekanize ve havan unsurları dahil) Tank ve Topçu Birliklerimiz (ÇNRA dahil), geçit açan, mayın temizleyen istihkam birliklerimiz, harekatta hayati önemi haiz olan muhabere birliklerimiz, lojistik destek unsurlarımız, Hava Kuvvetlerimizin hava ve yer destek unsurları (İHA'lar dahil) bir bütün halinde harekatın başarısı için büyük bir uyum içerisinde çalışmaktadırlar" denildi.

HEDEFLER TAM İSABET
Cerablus'ta havadan 12, karadan 70 hedefin tamamı vuruldu.
Askeri kaynaklar, Suriye'nin kuzeyine yönelik harekat kapsamında, Hava Kuvvetlerince vurulması planlanan 12 hedefin tamamının vurulduğunu, topçu ve ÇNRA atışlarıyla da 70 hedefin imha edildiğini bildirdi.

Anahtar Kelimeler:
TSKFırat Kalkanı
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.