banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Başbakan Erdoğan

Ş.Urfa STK'ları; şimdi Van için birlik zamanı
Eğitim Bir Sen Şanlıurfa Şube Başkanımız İbrahim Coşkun dün Van’da meydana gelen deprem ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Van merkez başta olmak üzere Güneydoğu illerimizin birçoğunu etkileyen moment büyüklüğü 7.2 olan deprem bizleri derinden üzmüştür.” dedi. 17 Ağustos 1999 yılında meydana gelen 7.4 şiddetindeki Marmara Depremi binlerce insanın ölümüne sebep olduğunu, deprem sonrası oluşan maddi kayıpların ülkemizi sarstığını ve depremden sağ kurtulan vatandaşlarımızın önemli bir çoğunluğunun psikolojik tedavi görmek durumunda kaldıklarını belirten Coşkun şöyle devam etti: “Allah böyle tecrübeleri bir daha yaşatmasın. Ancak Marmara depreminde bu kadar büyük şiddetli bir depremin, ciddi can ve mal kayıplarına, tedavisi yıllarca sürebilen psikolojik sorunlara sebep olabileceğini çok acı bir şekilde tecrübe ettik. 1999 yılında gerek dünya genelinde gerekse ülke içerisinde çok örnek bir dayanışma örneği gösterilmiş ve acıların sarılması ancak bu şekilde mümkün olmuştu. Bugün sıra Van'da.” Dedi.

 

TÜRK-İŞ Şanlıurfa İl Temsilcisi ve TES-İŞ Sendikası Şanlıurfa Şube Başkanı Ramazan düzme,  Van depremi ile ilgili bir açıklama yapmıştır. Açıklamada şunlara yer  verilmiştir:

“Van’da dün meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki deprem, milletçe yeni büyük acılar yaşamamıza neden olmuştur.  

Şehitlerimizin açtığı yara halen kanarken, buna Van’da kaybettiğimiz vatandaşlarımızın acısı eklenmiştir. Millet olarak yaşadığımız bu felaketler, birbirimize daha sıkı kenetlenmemizi zorunlu kılmaktadır. Öncelikle yapmamız gereken milletçe seferber olup, Van’ın yaralarını sarmaktır. TÜRK-İŞ, bu konuda üzerine düşen her sorumluluğu yerine getirecektir.

Gelişmiş teknolojiye rağmen, insanlığın doğal afetler karşısındaki çaresizliği halen devam etmektedir. Bu çaresizliğin can kayıplarına yol açmasını engellemenin tek yolu yerleşim planlarının doğal afetler gözetilerek yapılması ve yapılaşmanın bu afetler gözetilerek gerçekleştirilmesidir.  Van depremi bu konuda yeterli mesafeyi kat edemediğimizi bir kez daha ortaya çıkarmıştır.

Deprem felaketiyle hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine, milletimize başsağlığı ve sabır,  yaralılara acil şifalar diliyoruz.

Dileğimiz enkaz altında kalan vatandaşlarımıza bir an önce ulaşılması ve Van’ın yaralarının en kısa zamanda sarılabilmesidir.” dedi.
www.balikligol.com


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.