banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD MHP Haliliye

Şüpheli aracın sahibi gelince halk rahat bir nefes aldı

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde park halinde bulunan plakasız otomobil, bomba yüklü olabileceği şüphesiyle büyük bir tedirginliğe yol açarken, otomobil sahibinin gelmesiyle halk rahat bir nefes aldı.

Koçhisar Mahallesi Barbaros Caddesi’nde park halinde bulunan plakasız bir otomobil paniğe yol açtı. Çevredeki vatandaşların polise haber vermesiyle olay yerine gelen ekipler, otomobilin bulunduğu etrafa güvenlik şeridi çekerek robot vasıtasıyla otomobilde inceleme yaptı.

Otomobilin yakınında bulunan evlerdeki vatandaşlar tahliye edilirken, engelli vatandaşların ise taşınarak tahliye edildiği görüldü.

Robotla yapılan incelemenin ardından, durum bomba imha uzmanı ekiplerine bildirildi.

Otomobil sahibini tanıyan bir kişinin haber vermesi üzerine otomobil sahibi olay yerine geldi. Otomobilde bomba olmadığını öğrenen çevredeki vatandaşlar ise rahat bir nefes aldı.

Otomobilin 3 gün önce sıfır alındığı için plakasız olduğu ve benzini bittiği için orada park edildiği öğrenildi.

Hatırlanacağı üzere; 29 Şubat’ta FL WW 102 yabancı plakalı otomobil Kızıltepe cezaevi civarı yolun sağ tarafında park edilmiş halde bulunmuştu.  Aracın uzun süre park edildiği yerde durması üzerine şüphelenen çevredeki vatandaşlar, durumu polise bildirmiş ve yapılan ihbar üzerine polis harekete geçmişti.

Bomba imha ekibi, araçta yaptığı incelemede araçta 3 mutfak tüpüne bağlanmış bomba düzeneği tespit etmiş ve aracı patlatmadan tüp düzenekli bombayı etkisiz hale getirmiş, daha sonra güvenli bir bölgede bomba imha edilmişti. (Mehmet Aslan-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.